Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

4 tips om je tuin lente klaar te maken

Het is al Maart en dat betekent dat de lente er al weer bijna aan komt. Dat betekent ook dat het mooie weer er als het goed is weer aankomt. Met mooi weer is het fijn om lekker in je tuin te kunnen zitten, maar wat nou als je tuin nog niet klaar is voor de lente. In deze blog hebben we vier tips hoe je jouw tuin lente proof kan maken, zo zit je binnen no time in een lente proof tuin. 

Verwijder het onkruid

De grootste boosdoener in de meeste tuinen is toch wel het onkruid, het lijkt soms wel een onbegonnen klus om je hier aan te wagen. Maar als het onkruid eenmaal weg is zie je een enorm verschil en weet je weer waarvoor je een middag hebt staan zweten. Ook zijn er een paar tips die het je makkelijker kunnen maken om je onkruid te verwijderen. 

  • Een onkruidbrander, dit is een brander waarmee je het onkruid kan wegbranden. De brander zorgt voor een hoge temperatuur waarmee je het onkruid kan verbranden.  
  • Kokend water over het onkruid gieten help ook erg goed, hiermee verbranden de wortels waardoor het onkruid na een tijdje zal verdwijnen. Dit is een tip die wat vaker uitgevoerd moet worden. 
  • Gooi wat zand op de tegels en borstel dat goed in, doe dit wel als er geen onkruid is dan werkt het namelijk het beste. 

De grote schoonmaak

Als het onkruid is verwijderd is het tijd voor de rest van de tuin. In de winter kan er veel gebeuren in een tuin, er kan namelijk veel groene aanslag op de tegels komen. Dit kan je verwijderen met verschillende schoonmaakmiddelen of met de hogedruk reiniger. De hogedrukreiniger is de effectiefste manier of de groene aanslag te verwijderen. Zorg er hierbij wel voor dat druk van de hogedrukreiniger niet hoger is dan 70 bar en houdt genoeg afstand.

De bloemetjes buiten zetten 

Als de tuin goed schoon is gemaakt is het tijd om de bloemetjes letterlijk en figuurlijk buiten te zetten. Dit voorjaar zijn de kleuren, rood, paars, wit, rood en groen. Deze kleuren zijn ook goed te combineren met elkaar. Gerbera’s, lelies, citrusplanten en tuin bloemen zijn dit voorjaar erg populair. Het zijn allemaal frisse en vrolijke planten die perfect bij mooi weer passen. Door deze vrolijke kleuren fleurt je tuin helemaal op.

Accessoires 

Naast alle mooie en vrolijke bloemen en planten in je tuin is het ook belangrijk dat je een plekje hebt waar je even lekker tot rust kan komen. Waar kan dat beter dan op een mooie lounge set. Naast een heerlijke loungeset is het ook fijn om een mooie eettafel met mooie stoelen te hebben, zodat je als het lekker weer is heerlijk kunt gaan borrelen of BBQ’en. 

Door een loungeset aan te schaffen kun je op de late zomeravonden nog heerlijk genieten van een lekkere borrel en kan je heerlijk ontspannen. Is jouw tuin al klaar voor de lente?

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!