Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Bloembollen poten

Het lijkt nog lang te duren, maar voordat je het weet is het alweer lente. En dan wil iedereen graag een verzorgde, kleurrijke tuin! Bollen van verschillende bloemen zorgen hiervoor en de periode tussen de zomer en de feestdagen is de beste tijd om de bollen te planten. Daarom bieden we in dit artikel een paar belangrijke tips die belangrijk zijn bij het poten van bloembollen.

Tip 1: De hele lente door een kleurrijke tuin

De beste periode om bloembollen voor voorjaarsbloeiende bollen te poten is half september tot half december. Daarbij geldt: hoe eerder de bollen geplant zijn, hoe eerder ze tot bloei komen. Daarom kan het ook goed zijn om de bollen niet allemaal tegelijk te planten. Poot er een paar in september, een maand later en daarna nog eens een paar manden om de hele lente een kleurrijke tuin te hebben. Het is dan wel goed om bij iedere keer dat u bloembollen poot een markering maakt waar de bollen zijn aangebracht, zodat u de volgende keer niet precies op dezelfde plek weer bollen gaat poten. Als u een wat grotere tuin heeft, kunt u natuurlijk ook de verschillende delen van de tuin per maand laten bloeien.

Tip 2: Hou rekening met de weersverwachtingen

De maanden september, oktober, november en december lenen zich dus goed voor het poten van bloembollen. Hou er wel rekening mee dat de tuin niet te nat mag zijn als u de bollen gaat poten. De bloembollen gaan dan verrotten en de bloemen zullen niet opkomen. Ook een eventuele vorstperiode kunt u het beste vermijden om kapotvriezen te voorkomen.

Tip 3: Zorg voor een goede grond en materiaal

Bloembollen gedijen het beste in een luchtige, vruchtbare grond. Zorg er daarom voor dat de grond goed losgeweekt is voordat u begint met het poten. Als de grond goed is, dan kunt u het gemakkelijkste de bollen aanbrengen met een bollenplanter of een goede schop. Vuistregel van de diepte is ongeveer 2 à 3 keer de dikte van de bol te nemen.

Tip 4: Zoek de kleuren bij elkaar

Hou bij het planten van de bollen rekening met de hoogte en de kleur van de bloemen. Zet de hogere bloemen wat meer naar achteren en de lage bloemen wat meer naar voren voor het perfecte resultaat. Zorg daarnaast voor een goed contrast in de kleuren van de bloembollen. Kijk op internet voor leuke inspiratie en afwisseling van kleuren, zodat u niet verrast wordt door kleuren die u niet mooi vindt.

Tip 5: Bundel bollen

Heeft u een wat grotere tuin? Dan is het mooi om de plekken van de bollen hier en daar wat geconcentreerder te maken. De bollen door de hele tuin verspreiden kan ook, maar dat valt minder op door de bloembollen te concentreren op een paar plekken.

Poten van bloembollen overlaten aan een specialist

Wilt u het poten van de bloembollen uitbesteden aan een gespecialiseerde hovenier uit uw omgeving of wilt u naast mooie bloemen uw hele tuin laten renoveren of tuinonderhoud uit laten voeren om de tuin winterklaar te hebben? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Tuinmanofferte.nl. U krijgt dan offertes van hoveniers uit uw omgeving die u op uw gemakt met elkaar kunt vergelijken!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!