Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Boomverzorging in de zomermaanden

Er doen veel verhalen de ronde over snoeien in de verschillende seizoenen. Is het juist goed of minder goed om bomen te snoeien midden zomer of hartje winter? Zeker nu de zomer weer voor de deur staat is dit een relevante vraag. Tuinmanofferte heeft diverse hoveniers die boomverzorging aanbieden, benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op in de vorm van een offerte! Of lees hieronder meer!

Zomer over het algemeen geen verkeerde periode om te snoeien

Uiteraard is het afhankelijk per soort boom wat de beste periode is om te snoeien. Toch is de zomer in het algemeen geen slechte maand om te snoeien. De meeste bomen bloeien dan namelijk en daarmee zijn de sappen in de stam en takken heel actief. Dit maakt dat de boom zichzelf goed kan herstellen van de wonden die snoeien aanbrengen.

Veel mensen denken dat snoeien per se uitgevoerd moet worden in de winter. Maar dit is voor veel bomen een foutieve gedachte. Bomen zijn in de winter namelijk minder actief en kunnen daarmee minder goed de klappen opvangen die snoeien aanbrengen. Toch zijn er wel een aantal bomen die (deels) gesnoeid moeten worden in de wintermaanden. Denk bijvoorbeeld aan de fruitbomen om te zorgen dat er genoeg lucht in de kroon komt.

Welke bomen mogen de komende maanden gesnoeid worden?

In de tweede helft van mei mogen de buxus en de hagen gesnoeid worden. Dit geldt ook voor de winterheide. Probeer het snoeien te doen op bewolkte dagen of dagen waarop wat motregen is. De zon is in de maanden mei en juni namelijk vrij sterk en daarmee ‘schroeien’ de wonden dicht. Dit is niet goed voor de boom.

 

In de maand juli volgen er weer nieuwe bomen die gesnoeid kunnen worden. Namelijk:

  • Blauweregen
  • Vaste planten zoals vrouwenmantel en de korenbloem
  • Berkenbomen
  • Esdoorns
  • Notenbomen
  • Haagbeuken

 

De bovenstaande bomen eventueel ook nog gesnoeid worden in de maand augustus. Heeft u specifieke vragen over een boom en de beste snoeitijd? Vraag dan gerust een offerte aan om de boomverzorging uit te besteden aan een van onze hoveniers!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!