Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

De maand oktober wat moet je doen met je tuin?

De zomer is zo goed als over, de herfst komt er weer aan! Maar wat moet je dan doen met je tuin? Lees hier alle tips voor de aankomende maand om jou tuin herfst en winter proef te maken.

Het warme weer is over de koude en natte dagen komen er weer aan maar welke planten zijn ideaal voor deze tijd van het jaar. Vanaf de maand september tot december is het perfecte moment om bloembollen te planten, zodat de bloemenbollen uitkomen in het voorjaar. Het is belangrijk dat de bloembollen genoeg water krijgen, daarom het is het van belang dat de bloembollen direct water krijgen na het planten. Dan kunnen de wortels zich beter kunnen vormen, hoe beter de wortels gevormd worden hoe beter de bloembollen tegen de nachtelijke vorst kunnen. Dan krijg je uiteindelijk hele mooie bloemen uit komen in het voorjaar.

Ook rozenplanten zijn ideaal om nu te planten meestal eind oktober begin november worden de rozenplanten gepoot. Voordat de rozen gaat planten is het belangrijk dat de wortels een uur in een emmer met water staan. En zorg ervoor dat je de plant zo snel mogelijk plant na het aanschaffen. Maak het plant gat 2 keer zo diep als normaal je moet ervoor zorgen dat de wortels 3 centimeter onder de grond zitten. Om het nog beter te maken kun je ook rozengrond gebruiken en mycorrhiza-schimmels toevoegen voor een nog betere en gezondere groei.

Deze tijd van het jaar is ook perfect om bloemkolen te planten. Eind september/begin oktober is het perfecte moment om de kolen te zaaien zodat de kiemplantjes rustig kunnen groeien het is wel van belang dat ze afgedekt groeien zodat de kolen de koude winter maanden overleven en halverwege maart perfect zijn voor de verkoop.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!