Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

December: de tuin winterklaar maken

De winter is het moment dat de planten in je tuin het zwaar gaan krijgen. Daarom is een goede voorbereiding voor de winter het halve werk. Hieronder lees je een aantal tips om je tuin winterproef te maken.

Bepaal de ideale standplaats per plant

Planten die niet of nauwelijks beschut staan hebben het moeilijker. Dit komt zowel door de kou als door regenbuien. Potplanten doen er goed aan om beschut te staan en dicht bij elkaar gezet te worden. Een vliesdoek of noppenfolie is een goede optie om vorstschade rondom de potten te voorkomen. Zorg ervoor dat vorstgevoelige planten op een goed waterdoorlatende plek staan.

Eenjarige planten verwijderen

Het is verstandig om eenjarige planten voor de eerste nachtvorsten te verwijderen, aangezien de stengels anders gaan rotten. Eenmaal verwijderd kun je hier nieuwe bollen in doen of andere plantjes in planten.

Verwen de grond

Om te voorkomen dat de bodem in de winter niet dicht gaat zitten is het van belang om aarde los te spitten en de grond te verwennen met compost.

Planten beschermen tegen vorst

Sommige planten zijn niet tegen vorst bestand. Je kunt je planten winterbescherming geven met een vliesdoek, rietmat of windbreekgaas. Een stamroos kan bijvoorbeeld ingepakt worden in een rozenzak. Daarnaast kunnen planten beschermd worden door middel van een constructie van stokken en jute met daartussen stro en droog blad.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!