Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Dromen over een nieuwe tuin

De dagen worden korter en het weer wordt steeds somberder. Dat levert gezellige momenten binnenshuis op, maar uiteindelijk krijgt iedereen weer zin in de lente. Lekker de tuin in en genieten van de eerste zonnestralen. Dan is het fijn als u kunt genieten van een verzorgde tuin die aansluit bij uw wensen. De wintermaanden zijn daarom ook een mooie periode om te dromen over een nieuwe tuin. Maar waar moet u op letten als u overweegt een nieuwe tuin aan te laten leggen? Lees het verder in dit artikel! Ook voor de ontwerpen van kleine tuinen!

Welke stijl wilt u in uw tuin hebben?

Als u een nieuwe tuin wilt, dan is het allereerst belangrijk om na te gaan welke stijl uw tuin idealiter moet hebben. Wilt u een kleurrijke tuin die energie uitstraalt of juist een knusse en romantische tuin? Een aantal stijlen die de laatste jaren erg populair zijn, hebben we hieronder opgesteld:

 • Knus en romantisch
  Een knusse en romantische tuin wordt gekenmerkt door het gebruik van pastelkleuren, rustige accessoires, geurende bloemen, kleine zitjes en prieeltjes.
 • Energiek en kleurrijk
  Waarbij je bij een knusse en romantische tuin de neiging krijgt om weg te dommelen, krijg je van een kleurrijke tuin juist veel energie. Er worden veel kleurrijke bloemen en planten gebruikt en paadjes leiden je tot nieuwe inzichten, met ieder seizoen weer nieuwe verrassingen.
 • Engelse tuin
  Liefhebbers van Engelse tuinen, noemen een Engelse tuin schattig en natuurgetrouw. Anderen noemen Engelse tuinen onverzorgd. Maar mocht je willen kiezen voor een Engelse tuin, kies dan voor veel bloemen en veel hagen en buxussen die gesnoeid kunnen worden in verschillende vormen.
 • Strakke moderne tuin
  Een strakke tuin wordt vaak toegepast in de nieuwbouw en bij huizen met kleine tuinen. De tuin wordt gekenmerkt door een groot terras en strakke perkjes. Leibomen en hagen kunnen ook een belangrijke rol spelen in deze tuin.

Gebruik van materialen en planten

Als u een stijl bepaald heeft dan kunnen materialen en planten gekozen worden. Wanneer u hier zelf kijk op heeft dan kunt u hier zelf veel in betekenen. Maar hoveniers hebben hier over het algemeen veel meer ervaring mee en kunnen u verder helpen met de keuze voor bloemen en materialen. Het grote voordeel hierbij is, is dat zij ook goed in kunnen schatten hoeveel tuinonderhoud er nodig is voor de tuin.

Een specialist vinden

Wilt u een tuinman inschakelen om uw droomtuin te realiseren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via Tuinmanofferte. Dan ontvangt u binnen een paar dagen meerdere offertes van hoveniers bij u uit de omgeving voor het maken van een tuinontwerp. Zo kunt u hoveniers vergelijken en de best passende hovenier kiezen voor de aanleg van uw tuin!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!