Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Goedkoop tuin op laten knappen

Eens in de zoveel jaar is het fijn als de tuin goed onder handen genomen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan nieuwe planten in de tuin, nieuwe tuinbestrating of juist een nieuwe schutting of pergola. In een eerder artikel hebben we al eens gekeken naar de mogelijkheden om goedkoop een tuinontwerp te laten maken door een professioneel hoveniersbedrijf. In dit artikel geven we wat tips om goedkoop uw tuin op te laten knappen, zonder perse een nieuw tuinontwerp te hoeven maken. Zo houdt u de werkzaamheden goedkoop, maar kunt u al wel snel genieten van een vernieuwde tuin.

Zelf al starten met het opknappen van de tuin

Als u het leuk vindt om zelf ook actief bezig te zijn in de tuin, dan kunt u zelf al starten met het opknappen van de tuin. Bent u handig met hout? Dan kunt u op internet mooie stappenplannen vinden voor het maken van een nieuwe pergola bijvoorbeeld. Ziet u het niet zitten om dat soort grote werkzaamheden uit te voeren? Probeer dan met de hovenier af te spreken welke klusjes wel voor u zijn weg gelegd. Zo kunt u de kosten voor het opknappen van de tuin beperkt houden.

 

Bij de aanvang van een nieuw project voor een bestaande tuin, kunt u vaak besparen op het tuinontwerp. Als u de plaatsen van het terras en het groen hetzelfde wilt houden, dan is het aan te raden om zelf te schetsen wat u wilt. Hierbij zou u bijvoorbeeld rekening kunnen houden met de volgende dingen:

 

1.     Tuinbestrating

De bestrating van de tuin is een belangrijk onderdeel voor de eerste indruk. Vaak is een groot deel van de tuin bestraat, zeker in tuinen van nieuwbouwhuizen. Het terras en de delen waar gelopen wordt zijn dan de onderdelen die vaak erg opvallen. Denk alvast na over welke tuinbestrating bij u en uw tuin zou kunnen passen. Wilt u goedkope stenen of mag het wat exclusiever? U kunt zich hiervoor laten adviseren door een hoveniersbedrijf, maar u kunt ook zelf op zoek om de kosten voor het opknappen van de tuin beperkt te houden.

 

2.     Afbakening van de tuin

Heeft u op dit moment een schutting, haag of heg? Wilt u dit zo houden of is het eigenlijk aan vervanging toe? Dat zijn onderdelen waar u bij het opknappen van de tuin direct rekening mee kunt houden. Het zetten van een schutting is nauwkeurig werk. Hier kunt u dan ook het beste een offerte voor aanvragen. Maar het kiezen van de schutting kunt u natuurlijk al wel vast doen. Bij het zetten kan een van de hoveniers van Tuinmanofferte u dan verder helpen.

 

3.     Beplanting van de tuin

Zelf helemaal kiezen wat u als beplanting in de tuin wilt hebben is lastig. Wel kunt u alvast nadenken of u graag vaste beplanting wilt hebben of juist veel eenjarige bloeiers. Dit heeft ook gevolg voor het tuinonderhoud dat u jaarlijks heeft aan de tuin. De hovenier kan u vervolgens verder helpen met het kiezen van de specifieke soorten beplanting, bijvoorbeeld met een beplantingsplan.

 

4.     Inrichting van het terras

Voor de aankleding van de tuin is het alvast leuk om na te denken over de tuinmeubels die u wilt hebben en de accessoires in de tuin. Zo gaat de tuin al helemaal leven en kunt u ook gemakkelijker over de periode van het opknappen van de tuin heen stappen.

 

Gemakkelijk een offerte aanvragen

Wilt u uw tuin op laten knappen? Zoals hierboven is opgenomen kunt u zelf al veel dingen oppakken. Voor de onderdelen die u niet zelf kunt uitvoeren kunt u een hovenier inhuren. Tuinmanofferte.nl biedt de mogelijkheid om snel een offerte aan te vragen bij een hovenier bij u in de buurt. Benieuwd wat de hoveniersbedrijven voor u kunnen betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!