Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Hulp nodig? 085-4018252 Zowel particulier als zakelijk

Tuinbestrating aan laten leggen

De herfst heeft inmiddels haar intrede gedaan in het land en langzaam maar zeker komt de winter dichterbij. Een mooi moment om vast na te denken over een eventuele tuinrenovatie. Welke flora wilt u in de tuin en hoe komt het terras eruit te zien en wanneer gaat u de tuinrenovatie uit (laten) voeren? In dit artikel geven we u graag wat tips over de aanleg van nieuwe tuinbestrating. (meer…)

Tuinaanleg nieuwbouwhuis

Als u een nieuwbouwhuis heeft gekocht, dan kiest u er waarschijnlijk eerst voor om alles binnen helemaal op orde te hebben. In Nederland zitten we tenslotte helaas meer binnen dan buiten. Toch wilt u ook al snel kunnen genieten van een mooie tuin in uw nieuwe huis. Na al dat gezwoeg om het huis in orde te krijgen, is het geen schande om de tuinaanleg uit te besteden aan een vakman. Een hovenier uit uw eigen regio kan de tuin aanleggen voor u, zodat u hier zelf geen aandacht meer aan hoeft te schenken. Toch is het misschien een kostenpost die u liever beperkt wilt houden. Lees in dit bericht daarom meer over het goedkoop tuinaanleggen van de tuin van uw nieuwbouwhuis. (meer…)

Dromen over een nieuwe tuin

De dagen worden korter en het weer wordt steeds somberder. Dat levert gezellige momenten binnenshuis op, maar uiteindelijk krijgt iedereen weer zin in de lente. Lekker de tuin in en genieten van de eerste zonnestralen. Dan is het fijn als u kunt genieten van een verzorgde tuin die aansluit bij uw wensen. De wintermaanden zijn daarom ook een mooie periode om te dromen over een nieuwe tuin. Maar waar moet u op letten als u overweegt een nieuwe tuin aan te laten leggen? Lees het verder in dit artikel! Ook voor de ontwerpen van kleine tuinen! (meer…)

Oktober: bomen planten

Bladverliezende bomen planten doe je het liefst in oktober. De grond is in deze maand nog warm waardoor er snel nieuwe haarwortels worden aangemaakt. Om de wortelvorming te stimuleren kun je gewone potgrond gebruiken. Let op: gebruik geen bemesting, die kan de wortels doen rotten. Zorg voor een ruim plantgat waarin je rondom de wortelkluit de uitgegraven grond met de potgrond vermengt.

Waarom zou je kiezen voor kunstgras? 5 voordelen van kunstgras

De meteorologische herfst is officieel alweer ingegaan. Deze periode van het jaar mogen we vaak nog wel genieten van wat mooie dagen, maar langzaamaan worden de dagen korter en daarmee heb je toch ook minder tijd in de avonden voor tuinonderhoud. Zo ook aan het gazon dat je misschien juist in de herfst nog wel een keer wilde verticuteren. Dit onderhoud kan voorkomen worden als u kiest voor kunstgras in plaats van echt gras. Wat zijn nu de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras? Hieronder staan 5 voordelen opgesteld. (meer…)

September: nazomerbloeiers

De zomer loopt op zijn einde, maar de herfst brengt een nieuwe kleurenpracht met zich mee. Niet alleen doordat de bladeren van de bomen verkleuren, maar ook door de nazomerbloeiers. Deze planten kun je prima in de tuin zetten, naast uitgebloeide planten, om nog wat extra kleur te creëren.

Mooie nazomerbloeiers zijn bijvoorbeeld de roze herfstanemoon, witte zilverkaars en de blauwe Lobelia. En ook de (vaste) zonnebloem (Helianthus), monnikskap en de vele soorten siergrassen zorgen voor een nazomers kleurenfestijn in de tuin.

Tuinonderhoud in de nazomer

Misschien heeft u aan het begin van het tuinseizoen uw tuin op laten knappen of zelfs een hele nieuwe tuin aan laten leggen. Misschien heeft u juist wel genoten van een tuin die al jaren hetzelfde is. In beide situaties is het goed om in de nazomer te controleren welk onderhoud er nodig is aan uw tuin. Dan kunt u namelijk volgend jaar weer genieten van een tuin die aansluit bij uw wensen! In dit artikel nemen we u bij de hand voor het nodige tuinonderhoud in de nazomer. Wilt u het tuinonderhoud uitbesteden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! (meer…)

Augustus: hagen snoeien

De maand augustus is een uitstekende maand om groenblijvende hagen te snoeien. Tot aan de winter hebben de planten nog de tijd om nieuwe scheuten te maken, die dan kunnen afrijpen. De snoeibeurt geeft de hagen tot aan het voorjaar weer een strak uiterlijk.

Nog niet uitgesnoeid? Eenjarige planten, maar ook veel vaste planten bloeien veel beter als de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggeknipt.Bij sommige planten zoals ridderspoor en lupine is een tweede bloei mogelijk.

Goedkoop tuin op laten knappen

Eens in de zoveel jaar is het fijn als de tuin goed onder handen genomen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan nieuwe planten in de tuin, nieuwe tuinbestrating of juist een nieuwe schutting of pergola. In een eerder artikel hebben we al eens gekeken naar de mogelijkheden om goedkoop een tuinontwerp te laten maken door een professioneel hoveniersbedrijf. In dit artikel geven we wat tips om goedkoop uw tuin op te laten knappen, zonder perse een nieuw tuinontwerp te hoeven maken. Zo houdt u de werkzaamheden goedkoop, maar kunt u al wel snel genieten van een vernieuwde tuin. (meer…)

Juli: prachtig en geurend (zoals lavendel)

De meeste tuinen zijn in juli op zijn mooist. Geniet ervan dus! Zorg er wel voor dat je de planten veel water geeft en dat het onkruid niet metershoog groeit. En je kunt ook binnen van de pracht en praal genieten. Bijvoorbeeld als je lavendel hebt staan. Pluk een bosje lavendel het liefst aan het begin of einde van de dag, dan blijft de geur het beste bewaard. Snijd voor een droogboeket de lavendel voordat de bloempjes open zijn.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!