Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Hulp nodig? 085-4018252 Zowel particulier als zakelijk

Waarom zou je kiezen voor kunstgras? 5 voordelen van kunstgras

De meteorologische herfst is officieel alweer ingegaan. Deze periode van het jaar mogen we vaak nog wel genieten van wat mooie dagen, maar langzaamaan worden de dagen korter en daarmee heb je toch ook minder tijd in de avonden voor tuinonderhoud. Zo ook aan het gazon dat je misschien juist in de herfst nog wel een keer wilde verticuteren. Dit onderhoud kan voorkomen worden als u kiest voor kunstgras in plaats van echt gras. Wat zijn nu de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras? Hieronder staan 5 voordelen opgesteld.

Voordeel 1: Minder tuinonderhoud

Als u op het punt staat een nieuwe tuin aan te leggen, dan kan de overweging zijn om voor een onderhoudsvriendelijkere tuin te kiezen. Minder tuinonderhoud zorgt er immers voor dat u meer kunt genieten van de zonuren in de tuin.

Aan het kunstgras hoeft u bijna geen onderhoud te plegen. In vergelijking met echt gras scheelt dit al snel meerdere uren per seizoen. Bij het onderhoud aan echt gras denken we bijvoorbeeld aan:

  • Gras maaien
  • Gazon verticuteren
  • Gazon bemesten

Voordeel 2: Lekker ravotten

Als u een echt gazon heeft en (klein)kinderen, dan is het iedere keer weer spannend hoe het gazon eruit ziet als de kinderen hebben gespeeld op het gras. Als u kiest voor kunstgras, dan heeft u hier geen probleem mee. Het kunstgras is duurzaam en gaat lekker lang mee. De kinderen kunnen er dus vrijuit op spelen.

Gaan kinderen veel gebruik maken van het kunstgras? Laat u door de hovenier dan adviseren over welk kunstgras u moet laten aanleggen.

Voordeel 3: Het hele jaar een mooi gazon

Een echt gazon heeft het weleens lastig in sommige delen van het seizoen. Kunstgras heeft hier veel minder last van. Het hele seizoen is een mooie groene grasmat zichtbaar.

Voordeel 4: Minder ongedierte

Een kunstgrasmat trekt minder ongedierte. Dit maakt het lekker om er ’s zomers op te liggen. Minder mieren en andere beestje krijgen de kans om de handdoek op te kruipen.

Voordeel 5: Zeer realistisch

Tegenwoordig is kunstgras zeer realistisch. Het is bijna niet van elkaar te onderscheiden tot u op de grasmat loopt. Kies voor een zeer groene grasmat of juist voor een grasmat die net wat kleine oneffenheden heeft. Ook kunt u kiezen tussen wat langere sprieten of juist hele korte sprieten. Als u kiest voor kunstgras is bijna alles mogelijk! Zelfs het aanbrengen van een logo in het kunstgras!

September: nazomerbloeiers

De zomer loopt op zijn einde, maar de herfst brengt een nieuwe kleurenpracht met zich mee. Niet alleen doordat de bladeren van de bomen verkleuren, maar ook door de nazomerbloeiers. Deze planten kun je prima in de tuin zetten, naast uitgebloeide planten, om nog wat extra kleur te creëren.

Mooie nazomerbloeiers zijn bijvoorbeeld de roze herfstanemoon, witte zilverkaars en de blauwe Lobelia. En ook de (vaste) zonnebloem (Helianthus), monnikskap en de vele soorten siergrassen zorgen voor een nazomers kleurenfestijn in de tuin.

Tuinonderhoud in de nazomer

Misschien heeft u aan het begin van het tuinseizoen uw tuin op laten knappen of zelfs een hele nieuwe tuin aan laten leggen. Misschien heeft u juist wel genoten van een tuin die al jaren hetzelfde is. In beide situaties is het goed om in de nazomer te controleren welk onderhoud er nodig is aan uw tuin. Dan kunt u namelijk volgend jaar weer genieten van een tuin die aansluit bij uw wensen! In dit artikel nemen we u bij de hand voor het nodige tuinonderhoud in de nazomer. Wilt u het tuinonderhoud uitbesteden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan! (meer…)

Augustus: hagen snoeien

De maand augustus is een uitstekende maand om groenblijvende hagen te snoeien. Tot aan de winter hebben de planten nog de tijd om nieuwe scheuten te maken, die dan kunnen afrijpen. De snoeibeurt geeft de hagen tot aan het voorjaar weer een strak uiterlijk.

Nog niet uitgesnoeid? Eenjarige planten, maar ook veel vaste planten bloeien veel beter als de uitgebloeide bloemen regelmatig worden weggeknipt.Bij sommige planten zoals ridderspoor en lupine is een tweede bloei mogelijk.

Goedkoop tuin op laten knappen

Eens in de zoveel jaar is het fijn als de tuin goed onder handen genomen wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan nieuwe planten in de tuin, nieuwe tuinbestrating of juist een nieuwe schutting of pergola. In een eerder artikel hebben we al eens gekeken naar de mogelijkheden om goedkoop een tuinontwerp te laten maken door een professioneel hoveniersbedrijf. In dit artikel geven we wat tips om goedkoop uw tuin op te laten knappen, zonder perse een nieuw tuinontwerp te hoeven maken. Zo houdt u de werkzaamheden goedkoop, maar kunt u al wel snel genieten van een vernieuwde tuin. (meer…)

Juli: prachtig en geurend (zoals lavendel)

De meeste tuinen zijn in juli op zijn mooist. Geniet ervan dus! Zorg er wel voor dat je de planten veel water geeft en dat het onkruid niet metershoog groeit. En je kunt ook binnen van de pracht en praal genieten. Bijvoorbeeld als je lavendel hebt staan. Pluk een bosje lavendel het liefst aan het begin of einde van de dag, dan blijft de geur het beste bewaard. Snijd voor een droogboeket de lavendel voordat de bloempjes open zijn.

Juni: sering of druif snoeien

Juni is vaak een mooie en warme maand waarin veel bloeit. Maar ook uitbloeit. De sering bijvoorbeeld. Deze bloeit prachtig aan de bovenkant maar kan aan de onderkant erg kaal lijken. Door te snoeien kun je de sering compact houden. Snoei direct na de bloei, tot aan een onderliggend zijtakje.

Druiven

De ranken van een druif groeien ontzettend hard. Dit kost de plant wel veel energie die ze beter in het maken van de vruchten kan steken. Snoei de druif daarom in de zomer terug (en in de winter nogmaals). Eind juni/begin juli is hiervoor een mooie periode. Snoei terug tot aan twee bladeren voor de tros of snoei 40 cm terug bij takken zonder trossen.

 

Boomverzorging in de zomermaanden

Er doen veel verhalen de ronde over snoeien in de verschillende seizoenen. Is het juist goed of minder goed om bomen te snoeien midden zomer of hartje winter? Zeker nu de zomer weer voor de deur staat is dit een relevante vraag. Tuinmanofferte heeft diverse hoveniers die boomverzorging aanbieden, benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op in de vorm van een offerte! Of lees hieronder meer! (meer…)

Mei: tijd om onkruid te schoffelen

In de maand mei is er weer werk aan de winkel! Alles gaat mooi bloeien en groeien, ook het onkruid. Dat wordt flink wieden, en dat levert je meteen een frisse tuin op. Onkruid dat zich uitzaait, ga je tegen door goed te schoffelen. Maar er is ook zoiets als kruipend onkruid. Een voorbeeld hiervan is heermoes. Dit zijn wortels die steeds weer uitlopen. Je kunt dit alleen tegen gaan door met een spitvork de wortels nauwkeurig te verwijderen.

April: Tuin laten leggen door een hovenier in samenwerking met uzelf

Met de lente in het verschiet draaien de meeste hoveniers overuren. Veel mensen willen hun tuin klaarmaken voor de zomer. Vaak is hier tuinonderhoud goed genoeg voor, maar eens in de zoveel jaar is een nieuwe tuin wel fijn! Bij de aanleg van een nieuwe tuin geldt een tuinontwerp vaak als basis voor de werkzaamheden. Dit ontwerp wordt vaak gemaakt door dezelfde hovenier die de aanleg verzorgt, maar u kunt ook zelf een tuinontwerp gemaakt hebben dat dient als basis voor de aanleg. Binnen dit artikel bekijken we een aantal onderdelen die de hovenier het beste op kan pakken en een aantal werkzaamheden die u wellicht zelf kunt uitvoeren. (meer…)

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!