Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Hulp nodig? 085-4018252 Zowel particulier als zakelijk

Tuin opknappen in januari

Als het niet vriest, is het een uitgelezen moment om uw tuin eens goed aan te pakken en op te knappen. In januari kunt u namelijk gewoon allerlei winterharde planten, heesters en bomen planten, zodat u er in het voorjaar weer mooi en netjes bij zit in uw tuintje!  (meer…)

Tuinontwerp voor onderhoudsarme tuin

Heeft u niet zo veel tijd om in de tuin te werken maar houdt u er wel van om in uw tuin te genieten van de buitenlucht en de plantjes om u heen? In dat geval hoeft u uw tuin echt niet om te bouwen naar een tegelplein, er zijn genoeg manieren om uw tuin onderhoudsarm aan te leggen/te maken. Wij geven u graag een aantal tips voor een onderhoudsarme tuin. (meer…)

Tuin aanleggen in de winter

U zou misschien denken dat er in de winter amper in de tuin kan worden gewerkt, maar zolang het niet hard vriest, is het juist het ideale moment om uw tuin eens goed te reorganiseren. Een goed moment om de bestrating, schuttingen en eventueel het kunstgrasveld aan te leggen. Als u nu in de winter uw tuin aanlegt, zit u er vanaf voorjaar weer mooi en netjes bij in uw nieuwe tuin. Wilt u een tuin aanleggen in de winter? Lees dan hier alles over bestraten, kunstgras en winterharde planten. (meer…)

Bloembollen poten

Het lijkt nog lang te duren, maar voordat je het weet is het alweer lente. En dan wil iedereen graag een verzorgde, kleurrijke tuin! Bollen van verschillende bloemen zorgen hiervoor en de periode tussen de zomer en de feestdagen is de beste tijd om de bollen te planten. Daarom bieden we in dit artikel een paar belangrijke tips die belangrijk zijn bij het poten van bloembollen. (meer…)

Tuinbestrating aan laten leggen

De herfst heeft inmiddels haar intrede gedaan in het land en langzaam maar zeker komt de winter dichterbij. Een mooi moment om vast na te denken over een eventuele tuinrenovatie. Welke flora wilt u in de tuin en hoe komt het terras eruit te zien en wanneer gaat u de tuinrenovatie uit (laten) voeren? In dit artikel geven we u graag wat tips over de aanleg van nieuwe tuinbestrating. (meer…)

Tuinaanleg nieuwbouwhuis

Als u een nieuwbouwhuis heeft gekocht, dan kiest u er waarschijnlijk eerst voor om alles binnen helemaal op orde te hebben. In Nederland zitten we tenslotte helaas meer binnen dan buiten. Toch wilt u ook al snel kunnen genieten van een mooie tuin in uw nieuwe huis. Na al dat gezwoeg om het huis in orde te krijgen, is het geen schande om de tuinaanleg uit te besteden aan een vakman. Een hovenier uit uw eigen regio kan de tuin aanleggen voor u, zodat u hier zelf geen aandacht meer aan hoeft te schenken. Toch is het misschien een kostenpost die u liever beperkt wilt houden. Lees in dit bericht daarom meer over het goedkoop tuinaanleggen van de tuin van uw nieuwbouwhuis. (meer…)

Dromen over een nieuwe tuin

De dagen worden korter en het weer wordt steeds somberder. Dat levert gezellige momenten binnenshuis op, maar uiteindelijk krijgt iedereen weer zin in de lente. Lekker de tuin in en genieten van de eerste zonnestralen. Dan is het fijn als u kunt genieten van een verzorgde tuin die aansluit bij uw wensen. De wintermaanden zijn daarom ook een mooie periode om te dromen over een nieuwe tuin. Maar waar moet u op letten als u overweegt een nieuwe tuin aan te laten leggen? Lees het verder in dit artikel! Ook voor de ontwerpen van kleine tuinen! (meer…)

Oktober: bomen planten

Bladverliezende bomen planten doe je het liefst in oktober. De grond is in deze maand nog warm waardoor er snel nieuwe haarwortels worden aangemaakt. Om de wortelvorming te stimuleren kun je gewone potgrond gebruiken. Let op: gebruik geen bemesting, die kan de wortels doen rotten. Zorg voor een ruim plantgat waarin je rondom de wortelkluit de uitgegraven grond met de potgrond vermengt.

Waarom zou je kiezen voor kunstgras? 5 voordelen van kunstgras

De meteorologische herfst is officieel alweer ingegaan. Deze periode van het jaar mogen we vaak nog wel genieten van wat mooie dagen, maar langzaamaan worden de dagen korter en daarmee heb je toch ook minder tijd in de avonden voor tuinonderhoud. Zo ook aan het gazon dat je misschien juist in de herfst nog wel een keer wilde verticuteren. Dit onderhoud kan voorkomen worden als u kiest voor kunstgras in plaats van echt gras. Wat zijn nu de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras? Hieronder staan 5 voordelen opgesteld. (meer…)

September: nazomerbloeiers

De zomer loopt op zijn einde, maar de herfst brengt een nieuwe kleurenpracht met zich mee. Niet alleen doordat de bladeren van de bomen verkleuren, maar ook door de nazomerbloeiers. Deze planten kun je prima in de tuin zetten, naast uitgebloeide planten, om nog wat extra kleur te creëren.

Mooie nazomerbloeiers zijn bijvoorbeeld de roze herfstanemoon, witte zilverkaars en de blauwe Lobelia. En ook de (vaste) zonnebloem (Helianthus), monnikskap en de vele soorten siergrassen zorgen voor een nazomers kleurenfestijn in de tuin.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!