Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinaanleg of renovatie, wat is het verschil?

Het begint mooi weer te worden, maar hoe ziet de tuin er eigenlijk uit? Is deze nog mooi, of juist verwilderd en verouderd? Of heb je net een nieuw huis gekocht en moet de hele tuin nog worden aangelegd? In deze blog ga ik wat meer vertellen over wat het verschil is tussen tuinrenovatie en tuinaanleg. Ook informeer ik je over wat er precies kan worden gedaan bij tuinaanleg en tuinrenovatie. (meer…)

Tuinieren in maart

Na een flink koude periode en de heerlijke lentezon afgelopen week, komt er nog een keer een koude periode aan. Hopelijk blijft dit slechts voor een aantal dagen en breekt daarna de echte lente aan. De bollen komen overal boven de grond en langzaam krijgt de omgeving weer wat vrolijke kleurtjes. Wat kun je allemaal doen in de tuin in de maand maart? Lees in deze blog meer over alle klussen die in maart kunnen worden uitgevoerd. (meer…)

Maart: de voorjaarsschoonmaak

Het is weer maart, tijd voor de voorjaarsschoonmaak! Van de vaste planten komen de groene scheuten alweer omhoog. Je kunt bij het tuinonderhoud alle afgestorven delen afknippen en weggooien. Natuurlijk kun je deze plantendelen ook gebruiken als compost tussen de planten zelf. En: de vogels hebben hier ook profijt van. Zij gebruiken de resten om hun nestjes mee op te bouwen.

Wat kost uw tuin?

Helaas is het onmogelijk om aan te geven wat uw tuin precies kost. Maar wel zijn er punten te noemen waarmee u zelf een rekensommetje kunt maken wat een tuin precies kost. Daarnaast zullen wij u ook enkele tips geven om te besparen op tuinonderhoud, tuinaanleg en punten voor mogelijke kostenbesparing binnen het tuinontwerp om rekening mee te houden. (meer…)

Februari: onderhoudsklussen doen

Februari is een vrij droge maand. Ideaal dus om allerlei onderhoudsklussen in de tuin te (laten) doen! Denk aan de aanleg of verbetering van paden en terrassen, het plaatsen van een schutting, pergola of speeltoestellen voor kinderen.

Is het vorstvrij weer, dan kunt u al voorzichtig starten met snoeiwerkzaamheden. Vooral de winterbloeiers als de helleborus en winterjasmijn kunnen na de bloei een snoeibeurt gebruiken. Knip ze kort af, zo bevordert u een goede vertakking voor mooie stevige planten.

Tuin opknappen in januari

Als het niet vriest, is het een uitgelezen moment om uw tuin eens goed aan te pakken en op te knappen. In januari kunt u namelijk gewoon allerlei winterharde planten, heesters en bomen planten, zodat u er in het voorjaar weer mooi en netjes bij zit in uw tuintje!  (meer…)

Tuinontwerp voor onderhoudsarme tuin

Heeft u niet zo veel tijd om in de tuin te werken maar houdt u er wel van om in uw tuin te genieten van de buitenlucht en de plantjes om u heen? In dat geval hoeft u uw tuin echt niet om te bouwen naar een tegelplein, er zijn genoeg manieren om uw tuin onderhoudsarm aan te leggen/te maken. Wij geven u graag een aantal tips voor een onderhoudsarme tuin. (meer…)

Tuin aanleggen in de winter

U zou misschien denken dat er in de winter amper in de tuin kan worden gewerkt, maar zolang het niet hard vriest, is het juist het ideale moment om uw tuin eens goed te reorganiseren. Een goed moment om de bestrating, schuttingen en eventueel het kunstgrasveld aan te leggen. Als u nu in de winter uw tuin aanlegt, zit u er vanaf voorjaar weer mooi en netjes bij in uw nieuwe tuin. Wilt u een tuin aanleggen in de winter? Lees dan hier alles over bestraten, kunstgras en winterharde planten. (meer…)

Bloembollen poten

Het lijkt nog lang te duren, maar voordat je het weet is het alweer lente. En dan wil iedereen graag een verzorgde, kleurrijke tuin! Bollen van verschillende bloemen zorgen hiervoor en de periode tussen de zomer en de feestdagen is de beste tijd om de bollen te planten. Daarom bieden we in dit artikel een paar belangrijke tips die belangrijk zijn bij het poten van bloembollen. (meer…)

Tuinbestrating aan laten leggen

De herfst heeft inmiddels haar intrede gedaan in het land en langzaam maar zeker komt de winter dichterbij. Een mooi moment om vast na te denken over een eventuele tuinrenovatie. Welke flora wilt u in de tuin en hoe komt het terras eruit te zien en wanneer gaat u de tuinrenovatie uit (laten) voeren? In dit artikel geven we u graag wat tips over de aanleg van nieuwe tuinbestrating. (meer…)

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!