Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

November: zo maak jij je tuin weer op orde

Kaal gewaaide bomen, veel losse bladeren, druilerig weer en steeds meer kou: een grip uit het typische herfstbeeld van de afgelopen weken. Over anderhalve maand gaan we alweer richting de winter. Het is dus het belangrijk om jouw tuin helemaal tip top in orde te maken voor deze maanden. Om zeker te weten dat je niets mist, hebben wij de klusjes voor november op een rijtje gezet. Kies een lekkere zonnige herfstdag uit en trek je werkkleding maar vast aan.

Uw tuin weer bladvrij

De herfst staat erom bekend: kale bomen en afgevallen blad. De kale bomen geven misschien een treurig beeld, maar het zorgt er wel voor dat de bomen de winter door zullen komen. Hierdoor zullen zij in het voorjaar weer perfect kunnen groeien. De bladeren van jouw bomen hebben zich waarschijnlijk aardig opgehoopt in de tuin. Steek je handen maar uit de mouwen, want in november is het eindelijk tijd om dit eens op te ruimen. Dit is vooral belangrijk bij tegels en paden. Door de regen worden deze bladeren spek glad en kunnen ze dus nare ongelukken veroorzaken. Zorg er dus voor dat je deze paden bladvrij houdt. Tip van de sluier: om te voorkomen dat je container tot de nok vol komt te zitten met bladeren, kun je deze over de planten strooien. Dit beschermt de planten tegen de vorst en voegt ook nog eens extra voedsel toe aan de grond. Twee vliegen in één klap dus.

Herfst bloemen en planten

Om ervoor te zorgen dat jouw Dahlia’s de winter overleven, kun je deze het beste uit de grond halen. Het is van belang om dit vóór de winter te doen, maar wacht hiermee tot de eerste nachtvorst. Dit zorgt ervoor dat ze nog net wat extra kracht krijgen. Haal vervolgens de knollen uit de grond en berg ze in een kartonnen doos op.

Daarnaast zijn er veel mooie herfstplanten, die toch nog wat stijl geven aan uw tuin in deze kale maanden. In potten kun je verschillende planten poten. Denk hierbij aan: Gaultheria, Skimmia ‘Rubella’, lampenpoetsersgras, Viburnum, sedum en viooltjes.

Wat te doen met groente en fruit?

Zelfs in de herfst kun je nog verschillende groenten laten groeien in de moestuin. Prei, snijbiet, kolen, winterkolen en knolselderij zijn zeer geschikt. Ze zijn bestendig tegen de kou van de herfst- en wintermaanden. Ook kun je natuurlijk in huis verder gaan met andere groenten. Ook voor de druivenplant is het weer snoeitijd. Wacht hiermee wel tot het blad volledig is afgevallen. Dit zorgt ervoor dat je de structuur van de plant perfect kunt zien.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!