Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tips voor een goedkoop tuinontwerp

Het is maart en de zon begint langzamerhand aan kracht te winnen. Bij veel mensen begint het dan ook weer te kriebelen om de tuin in orde te maken. Vaak kan dit gedaan worden door een groot tuinonderhoud uit te voeren. Maar soms is het nodig om de tuin in een nieuw jasje te steken. Dit kan vrij snel in de kosten lopen, maar dat hoeft niet zo te zijn. U kunt namelijk ook kiezen voor een goedkoop tuinontwerp. In dit artikel duiken we wat dieper in de mogelijkheden hiervoor!

Zelf aan de slag

Een tuinontwerp laten maken door een hovenier bij u in de omgeving kan natuurlijk. Dit levert vaak mooie ontwerpen op omdat de hovenier dagelijks met zijn vak bezig is. Dit resulteert vaak in een voorstel voor een tuinontwerp waarin nieuwe materialen worden gebruikt en een breed scala aan planten en andere flora. Aan de andere kant kunt u er ook voor kiezen om zelf het tuinontwerp te maken. Dit scheelt niet alleen in kosten, maar het grote voordeel is bovendien dat u zelf al weet wat u ongeveer wilt hebben. Eventueel kunt u het bij de aanleg van de tuin nog eens voorleggen aan de hovenier die de tuinaanleg uit handen neemt. Hij kan u dan advies geven over een aantal details die wellicht beter op een andere manier beter uitgevoerd zouden kunnen worden.

Inspiratie op doen voor een tuinontwerp

Als u zelf een tuinontwerp gaat maken dan is het belangrijk dat u weet wat u wilt. Vaak runt u samen het huishouden en dan is het ook belangrijk om samen te weten wat jullie willen. Om inspiratie op te doen voor een passend tuinontwerp is het daarom goed om eens naar een tuincentrum te gaan. Daar staan vaak de nieuwste trends op het gebied van tuinen uitgewerkt zodat u inspiratie op kunt doen voor een tuin die bij u past. Let tijdens een bezoek aan een tuincentrum met name op:

  • De inrichting van de tuin
    Waar wilt u uw terras, waar moet het pad komen en waar is er plek voor groen?
  • De soort materialen die u wilt gebruiken
    Moet het terras gemaakt worden met sierbestrating of wilt u juist hardhout gebruiken?
  • Welke planten moeten er in de tuin komen

Schets voordat u van huis gaat naar het tuincentrum wellicht alvast in grove lijnen hoe de tuin er uiteindelijk uit moet komen te zien. Zo kunt u per onderdeel van de tuin op zoek naar een passende oplossing. De ervaring leert dat er vaker een bezoek nodig is aan het tuincentrum om tot een goed tuinontwerp te komen. Maar het grote voordeel is vervolgens wel dat u geen kosten heeft aan de hovenier die een tuinontwerp zou moeten maken en bovendien heeft u een tuin die perfect aansluit op uw wensen.

Aanleg van het tuinontwerp

In het volgende nieuwsartikel besteden we aandacht aan de aanleg van het tuinontwerp. De tuinaanleg komt vaak beter tot z’n recht als hier een hovenier mee aan de slag gaat. De planten worden dan goed neergezet en ook bij de inrichting wordt er met meer vakmanschap naar de tuin gekeken. De kosten van de hovenier mogen dan wat hoger zijn dan wanneer u zelf het tuinontwerp doet, maar als de tuin dan uiteindelijk is aangelegd dan kunt u hier wel langere tijd mee vooruit!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!