Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinaanleg nieuwbouwhuis

Als u een nieuwbouwhuis heeft gekocht, dan kiest u er waarschijnlijk eerst voor om alles binnen helemaal op orde te hebben. In Nederland zitten we tenslotte helaas meer binnen dan buiten. Toch wilt u ook al snel kunnen genieten van een mooie tuin in uw nieuwe huis. Na al dat gezwoeg om het huis in orde te krijgen, is het geen schande om de tuinaanleg uit te besteden aan een vakman. Een hovenier uit uw eigen regio kan de tuin aanleggen voor u, zodat u hier zelf geen aandacht meer aan hoeft te schenken. Toch is het misschien een kostenpost die u liever beperkt wilt houden. Lees in dit bericht daarom meer over het goedkoop tuinaanleggen van de tuin van uw nieuwbouwhuis.

Begin met een schets

Als u de tuin voor uw nieuwbouwhuis wilt laten aanleggen, dan is het belangrijk dat u uw wensen duidelijk in kaart heeft gebracht. Dit kunt u laten doen door een tuinontwerp te laten maken, maar dit maakt de tuinaanleg direct kostbaarder. U kunt daarom ook zelf een tekening maken of een schets maken die u kunt bespreken met de hovenier. Met deze schets heeft de tuinman direct een duidelijk beeld van uw wensen en kan er in overleg besloten worden hoe de exacte invulling mag worden.

Materiaal is belangrijk

Bij de aanleg van een tuin speelt het materiaal een grote rol. Materiaal is kostbaar en als u de tuinaanleg goedkoop wilt houden is het belangrijk om hier rekening mee te houden. Zeker als u de tuin voor het eerst aanlegt. Het kan dan goed zijn om voor exclusief materiaal te kiezen voor de delen van de tuin die u belangrijk vind, zoals het terras en de schutting, maar dat u andere materialen nog even niet aanbrengt. Denk bijvoorbeeld aan een vlonder of een pergola.

Basis van bloemen en planten

Bij de bloemen en planten geldt eigenlijk hetzelfde als voor het materiaal. Het is fijn om een kleurrijke tuin te hebben, maar u kunt het ook ieder jaar een beetje verder uitbreiden. Kies daarom bij de tuinaanleg eerst voor een beperkte selectie aan bloemen en planten met een relatief lange levensduur. Dan kunt u in de jaren die volgen de tuin steeds verder uitbreiden.

Offerte aanvragen

Bent u benieuwd wat een hovenier uit uw omgeving voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij Tuinmanofferte. U kunt in uw opdracht beschrijving aangeven wat voor soort tuin u aan wilt laten leggen. Het systeem van Tuinmanofferte gaat dan voor u op zoek naar meerdere hoveniers bij u uit de omgeving en u ontvangt vervolgens meerdere offertes van deze hoveniers. Zo kunt u de goedkoopste en meest passende offerte kiezen voor de aanleg van de tuin voor uw nieuwbouwhuis!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!