Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinonderhoud in de nazomer

Misschien heeft u aan het begin van het tuinseizoen uw tuin op laten knappen of zelfs een hele nieuwe tuin aan laten leggen. Misschien heeft u juist wel genoten van een tuin die al jaren hetzelfde is. In beide situaties is het goed om in de nazomer te controleren welk onderhoud er nodig is aan uw tuin. Dan kunt u namelijk volgend jaar weer genieten van een tuin die aansluit bij uw wensen! In dit artikel nemen we u bij de hand voor het nodige tuinonderhoud in de nazomer. Wilt u het tuinonderhoud uitbesteden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan!

Vaste planten plaatsen

De grond krijgt de komende weken en maanden genoeg water om vaste planten een goede basis te geven. Ook is er nog voldoende zon om de planten te laten groeien en de wortels te kunnen versterken. De maand september is dan ook een goed moment om vaste planten in de tuin te plaatsen.

Bollen planten

Ook voor het plaatsen van bollen zijn de laatste weken van augustus en de maand september geschikt. Denk bij het plaatsen van de bollen goed na over de plaats in de tuin in combinatie met de periode waarin de nieuwe planten groeien.

Gazon verzorgen

Het gazon heeft vaak een prominente plek in de tuin. Het verzorgen van het gazon is dan ook belangrijk voor de indruk van de tuin. In de nazomer zijn er een paar werkzaamheden die goed uitgevoerd kunnen worden.

Aanleggen

Het laatste deel van augustus en het begin van september lenen zich er goed voor om een nieuw gazon aan te leggen. In dit gedeelte van het jaar heeft de zon nog voldoende kracht om het gras te doen laten groeien. Zorg er bij het aanleggen van een gazon voor dat de ondergrond goed geschikt is. Zorg voor vruchtbare aarde en zorg ervoor dan oneffenheden als stenen en onkruid verwijderd zijn.

Verticuteren

Door het gras te verticuteren zorgt u ervoor dat het gazon voldoende lucht krijgt. Maart, april en mei worden ook vaak gebruikt om te verticuteren. Na de winterperiode heeft mos zich vaak tussen het gras gemengd en daardoor krijgt het gras onvoldoende beluchting. In de maanden augustus en september kan het gras nogmaals geverticuteerd worden. Zeker wanneer het een slechte zomer is geweest, is dit aan te raden. In een slechte zomer heeft mos namelijk weer de kans om om zich heen te grijpen.

Kunstgras een optie?

Wilt u geen onderhoud meer aan uw gazon? Laat dan het bestaande gazon verwijderen ten faveure van kunstgras. Tegenwoordig is er kwalitatief kunstgras beschikbaar, dat erg lijkt om het echte gras. Meer weten over kunstgras? Lees hier dan verder over kunstgras laten leggen.

Borders verzorgen

In deze tijd van het jaar zijn de borders op z’n mooist. De planten hebben vaak hun meest felle kleuren en de meeste bloemen. Door de planten goed te verzorgen, kunt u vaak nog tot diep in september genieten van de borders. Goede verzorging houdt bijvoorbeeld in om het onkruid regelmatig te wieden. Zorg bij wat hogere bloemen ook voor voldoende ondersteuning. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van wat bamboestokjes om de planten te ondersteunen.

Tuinonderhoud uitbesteden

Heeft u zelf geen tijd om het tuinonderhoud in de nazomer uit te voeren? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan bij meerdere hoveniers bij u uit de omgeving. Deze hoveniers kunnen het onderhoud goed inschatten en een prijsopgave doen. Omdat de hoveniers bij u uit de regio komen, blijven de kosten vaak vrij laag. Tuinmanofferte.nl maakt het u gemakkelijk om de offertes van hoveniers met elkaar te vergelijken!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!