Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Grasmaaiservice en gazonverzorging

Zoekt u een tuinman die uw gras kan maaien en uw gazon kan onderhouden? Vind via Tuinmanofferte.nl een hovenier die deze tijdrovende klus voor u uit handen wil nemen. Wist u dat een gazon wel 20 tot 25 keer per jaar gemaaid moet worden? Niet iedereen heeft hier de tijd voor of heeft simpelweg geen zin om zo regelmatig het gras te maaien. In dat geval kunt u eenvoudig een tuinman inhuren voor een grasmaaiservice.

Eenmalig gazon laten verzorgen

Ligt uw gazon er niet zo heel goed bij? In dat geval is het raadzaam uw gazon eenmalig eens goed te laten verwennen. U kunt een tuinman inhuren om uw gazon te laten verticuteren, te laten maaien, te laten bemesten en kale plekken opnieuw te laten inzaaien. Zo bent u er zeker van dat het gras weer goed kan gaan groeien en er na een aantal weken weer stralend bij zal liggen. U kunt er dan zelf voor kiezen om uw gazon daarna zelf te maaien en onderhouden of om gebruik te maken van een grasmaaiservice.

Gazon verticuteren

Bij het verticuteren van een gazon gaat u met een messenrol of verticuteerhark over de grasmat. Hierdoor wordt er gesneden in de bovenste laag van de grasmat en worden mossen en andere plantenresten verwijderd. Door het gazon te verticuteren haalt u een laag van het gras waardoor het gazon weer meer lucht en licht krijgt. Op den duur wordt het gras verstikt door een laag van gras, mos en plantenresten. Deze laag houdt het licht, de voedingsstoffen en het vocht weg van het gazon waardoor hij gaat verstikken. Hierdoor ontstaan bruine dorre plekken in het gazon.

Wanneer gazon verticuteren?

Uw gazon verticuteren doet u het beste in het voorjaar. April is de uitgelezen maand voor het verticuteren van uw grasmat. In de maand april is er vaak al volop zon en groeit het gazon hard. Hierdoor zal de grasmat het snelst herstellen na een verticuteerbeurt. Zijn er bruine of kale plekken ontstaan na het verticuteren, zaai deze plekken dan gelijk in met graszaad zodat hier weer nieuw gras kan gaan groeien. Mocht de zomer niet heel zonnig zijn geweest of het onderhoud van het gazon heeft te wensen over gelaten, dan kan het gras ook in september nog worden geverticuteerd. Op plekken waar de zon weinig heeft geschenen zal mos gaan groeien. Dit kunt u door middel van verticuteren te lijf gaan.

Tip bij verticuteren

Verticuteren is het gemakkelijkst tijdens een droge dag in april. Wanneer het vochtig en regenachtig is, zal het gras niet goed aan de hark blijven hangen.

Grasmaaiservice

Is het u teveel om zelf u gazon te onderhouden? Of heeft u simpelweg geen tijd om bijna wekelijks uw gras te maaien in de zomer? In dat geval kunt u een tuinman inschakelen voor een grasmaaiservice. De tuinman komt dan met regelmaat bij u langs om uw gazon te maaien en te onderhouden. Zo kunt u altijd met lekker weer gebruik maken van een mooi gemaaid gazon. Een balletje trappen met de kinderen of kleinkinderen kan gelijk van start gaan, u hoeft niet eerst nog het gras te maaien. Vraag via Tuinmanofferte.nl gratis meerdere offertes aan voor gazonverzorging of grasmaaiservice en kies de tuinman die bij u past. Maak het u zelf gemakkelijk!

Overig tuinonderhoud

Bent u naast gazonverzorging ook op zoek naar een tuinman voor tuinonderhoud bij u in de buurt? er zijn nog vele andere klussen denkbaar zoals bijvoorbeeld:

U kunt een tuinman zoeken voor het doen van verschillende tuinklussen, maar het is ook mogelijk om voor iedere specifieke tuinklus de meest geschikte tuinman te vinden. Geef hiervoor in ons aanvraagformulier de belangrijkste klus aan en vind de tuinman die past bij uw wensen en beschikbare budget.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!