Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinontwerp laten maken

house planHet is mogelijk om een tuinontwerp zelf te maken. Echter ziet dit er in de meeste gevallen onprofessioneel uit en zijn de details niet voldoende uitgewerkt. Het tuinontwerp is eigenlijk een kleine investering, aangezien u er jarenlang plezier aan zult beleven. Bovendien zult u nog een aantal jaar met deze tuin moeten doen en dus is het goed om het voorbereidende werk serieus te nemen. Dit kan door een hovenier in te schakelen. Deze personen zijn gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen en om uw wensen op papier te zetten. Ook als u het tuinontwerp niet volledig uit handen wilt geven, maar graag alleen advies wilt ontvangen.

Het voordeel van het tuinontwerp laten maken

Het inschakelen van een hovenier is een uitstekende keuze. Het geeft namelijk een hoop voordelen en nieuwe inzichten. Zo kunt u waardevolle adviezen ontvangen over uw persoonlijke tuinontwerp. Meestal gaat onze creativiteit flink op de loop bij het ontwerpen van de tuin en de hovenier heeft naast de creatieve kant ook een sterke praktische kant. Zo weet deze persoon heel goed wat wel en niet kan om de tuin tot een mooie en leefbare ruimte te maken. Daarnaast ontvangt u een professioneel en gedetailleerd tuinontwerp. Alles is op schaal weergegeven en zo kunt u goed zien hoe het geheel er uit komt te zien. Zo weet de hovenier ontzettend veel over de juiste afmetingen, indeling, looppaden en beplantingen. Ook is er bij sommige hoveniersbedrijven een optie om een 3D tuinontwerp te laten maken. Zo kunt u nog beter zien hoe het resultaat zal zijn.

De hovenier houdt ook goed het achterliggende budget in gedachten. Zo weet deze persoon heel goed welke kosten bepaalde materialen en ideeën met zich meebrengen. Om niet voor verassingen te staan is het ook op dit gebied goed om een hovenier te laten helpen bij het tuinontwerp. Zo kan u uw droomtuin creëren en valt dit ook nog eens binnen uw budget.

Rekening houden met materialen en onderhoud

Wanneer u een nieuw tuinontwerp laat maken, dan is het grote voordeel dat u tijdens het ontwerp rekening kunt houden met de materialen die u gebruikt. Zo kunt u kiezen voor strakke moderne materialen, of juist voor materialen die een meer landelijke uitstraling aan uw tuin geven. Bovendien kunt u bij het ontwerp rekening houden met de indeling. Zo kunt u kiezen voor een onderhoudsvrije tuin met relatief veel tuinbestrating, of juist voor een tuin met veel groen. Deze laatste optie kost doorgaans veel meer tuinonderhoud, maar wanneer u zich prettig voelt in een tuin met veel groen, dan is dit juist fijn. Het tuinonderhoud kunt u overigens ook gemakkelijk uitbesteden als dit beter past binnen uw wensen.

Kosten van een tuinontwerp door hovenier

De kosten voor het laten maken van een tuinontwerp door een hovenier lopen uiteen per hovenier. Als u waarde hecht aan het kostenplaatje van het laten maken van een tuinontwerp is het dan ook goed om meerdere offertes aan te vragen. U kunt de offertes van de hoveniers dan vergelijken op de punten waar u zelf waarde aan hecht. De kosten voor het tuinontwerp zijn daar onderdeel van, maar ook het opgebouwde portfolio van een hovenier is hierbij belangrijk.

Een tuinontwerp laten maken gaat vaak gepaard met een tuinaanleg. Probeer hier bij de offerteaanvraag ook rekening mee te houden. Een hovenier die wat duurder is in het maken van een tuinontwerp, is vaak ook wat duurder bij de tuinaanleg. Het resultaat is daar vaak ook naar, maar u moet dan wel het geld beschikbaar hebben voor een wat duurdere tuin.

Vraag gemakkelijk offertes aan bij hoveniers

Bij Tuinmanofferte.nl kunt u eenvoudig offertes aanvragen om een tuinontwerp te laten maken bij verschillende hoveniers in de buurt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een hovenier in Rotterdam of juist een hovenier in Amersfoort. Deze hoveniers kennen bij u de buurt en zijn dan ook in staat uw tuin op een passende manier te onderhouden. Bovendien kan dezelfde hovenier vaak voor een aantrekkelijke prijs uw tuin aanleggen omdat hij/zij weinig voorrijkosten heeft.

Lees meer over Tuinontwerp

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!