Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Waarom zou je kiezen voor kunstgras? 5 voordelen van kunstgras

De meteorologische herfst is officieel alweer ingegaan. Deze periode van het jaar mogen we vaak nog wel genieten van wat mooie dagen, maar langzaamaan worden de dagen korter en daarmee heb je toch ook minder tijd in de avonden voor tuinonderhoud. Zo ook aan het gazon dat je misschien juist in de herfst nog wel een keer wilde verticuteren. Dit onderhoud kan voorkomen worden als u kiest voor kunstgras in plaats van echt gras. Wat zijn nu de voordelen van kunstgras ten opzichte van echt gras? Hieronder staan 5 voordelen opgesteld.

Voordeel 1: Minder tuinonderhoud

Als u op het punt staat een nieuwe tuin aan te leggen, dan kan de overweging zijn om voor een onderhoudsvriendelijkere tuin te kiezen. Minder tuinonderhoud zorgt er immers voor dat u meer kunt genieten van de zonuren in de tuin.

Aan het kunstgras hoeft u bijna geen onderhoud te plegen. In vergelijking met echt gras scheelt dit al snel meerdere uren per seizoen. Bij het onderhoud aan echt gras denken we bijvoorbeeld aan:

  • Gras maaien
  • Gazon verticuteren
  • Gazon bemesten

Voordeel 2: Lekker ravotten

Als u een echt gazon heeft en (klein)kinderen, dan is het iedere keer weer spannend hoe het gazon eruit ziet als de kinderen hebben gespeeld op het gras. Als u kiest voor kunstgras, dan heeft u hier geen probleem mee. Het kunstgras is duurzaam en gaat lekker lang mee. De kinderen kunnen er dus vrijuit op spelen.

Gaan kinderen veel gebruik maken van het kunstgras? Laat u door de hovenier dan adviseren over welk kunstgras u moet laten aanleggen.

Voordeel 3: Het hele jaar een mooi gazon

Een echt gazon heeft het weleens lastig in sommige delen van het seizoen. Kunstgras heeft hier veel minder last van. Het hele seizoen is een mooie groene grasmat zichtbaar.

Voordeel 4: Minder ongedierte

Een kunstgrasmat trekt minder ongedierte. Dit maakt het lekker om er ’s zomers op te liggen. Minder mieren en andere beestje krijgen de kans om de handdoek op te kruipen.

Voordeel 5: Zeer realistisch

Tegenwoordig is kunstgras zeer realistisch. Het is bijna niet van elkaar te onderscheiden tot u op de grasmat loopt. Kies voor een zeer groene grasmat of juist voor een grasmat die net wat kleine oneffenheden heeft. Ook kunt u kiezen tussen wat langere sprieten of juist hele korte sprieten. Als u kiest voor kunstgras is bijna alles mogelijk! Zelfs het aanbrengen van een logo in het kunstgras!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!