Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Kunstgras laten leggen

Kunstgras wordt steeds vaker gekozen als vervanging voor echt gras. Op balkons en in tuinen ligt er steeds vaker een onderhoudsarme kunstgrasmat. Na aanleg van het kunstgras heeft u bijna geen omkijken meer naar het gras, terwijl het kunstgras wel zeer realistisch oogt. De investering om kunstgras te leggen kan soms vrij fors zijn. Bij Tuinmanofferte.nl kunt u gemakkelijk meerdere offertes van hoveniersbedrijven met elkaar vergelijken om zo de beste tuinman te kiezen om uw kunstgras te laten leggen.

Realistisch en weinig onderhoud

In de laatste jaren is de ontwikkeling van sierkunstgras in een stroomversnelling geraakt. Het kunstgras dat nu beschikbaar is, is zeer realistisch en bijna niet van echt te onderscheiden wanneer u over het gras loopt. Het grootste verschil is echter dat u weinig onderhoud heeft aan het gras. U hoeft het in de lente en zomer niet wekelijks te maaien en ook het verticuteren van het gazon is verleden tijd. Het enige onderhoud dat u heeft aan kunstgras is het regelmatig schoonmaken van het gazon. Eventueel kunt u dit uitbesteden aan de tuinman die voor u het tuinonderhoud verzorgt. Deze tuinman kan het kunstgras ook instrooien met zand of rubber. Dit laatste materiaal is fijn wanneer er kinderen in het gazon mogen spelen. Rubber is alleen niet reukloos en daarom niet aan te raden als materiaal om het kunstgras in te strooien. De hovenier die u kiest om het kunstgras aan te laten leggen kan u advies geven over het materiaal waarmee u de grasmat kunt instrooien.

Spelen op kunstgras

Als u kinderen heeft dan is het fijn wanneer ze in het gazon kunnen ravotten en hun gang kunnen gaan. Bij echt gras is het probleem dat het gras kwetsbaar is. Na een goed potje voetbal zie je dat dan ook terug in het mooie gazon. Bij kunstgras heeft u dit nadeel niet. Denkt u dat het gazon veel gebruikt gaat worden door kinderen? Dan is het slim om kunstgras te laten leggen dat tegen een stootje kan. U kunt dit eenvoudig in de offerte aangeven. De hovenier kan dan kunstgras leggen dat goed geschikt is voor het spelen van kinderen. Lees daar hieronder nog wat meer over. Het leggen van kunstgras in een tuin die veel gebruikt wordt door kinderen heeft een paar voordelen:

  • Ieder seizoen groen gras
  • Geen modderkleding
  • Weinig onderhoud

Veel mogelijkheden met kunstgras

Als u kiest voor kunstgras, dan is er veel mogelijk. Allereerst is er het onderscheid in het doel van het kunstgras. Dit onderscheid biedt u twee keuzes:

  • Speelgras
  • Siergras

Speelgras is over het algemeen iets zachter en de mat is minder stijf. Dit voorkomt blessures en voelt fijner aan. Siergras is aan de andere kant juist gericht op het zeer realistische uiterlijk van het kunstgras. Tot in detail zijn de grassprieten bestudeerd en nagebootst. Over het algemeen is sierkunstgras wat duurder dan speelgras, maar het ontloopt elkaar niet heel veel als het gaat om kleine oppervlakken.

Naast het onderscheid in speel- en siergras, zijn er qua soorten gras ook nog legio mogelijkheden. Van dunne sprietjes, tot wat dikkere sprieten en van een zeer strakke grasmat tot een mat waarbij wat oneffenheden zijn opgenomen. Zo kunt u de grasmat kiezen die het beste bij uw tuin past.

Kunstgras mogelijkheden voor bedrijven

Kunstgras kan volledig op maat gemaakt worden. Dit betekent dat het ook mogelijk is om het kunstgras te laten leggen in specifieke kleuren. Zo kunt u uw logo in kunstgras laten leggen, of accenten aanbrengen met uw huiskleuren. Vraag hier vrijblijvend naar bij de hovenier die uw kunstgras gaat leggen.

Passende offerte voor kunstgras leggen

Bij Tuinmanofferte.nl kunt u gemakkelijk een passende offerte aanvragen om kunstgras te laten leggen door een kundige tuinman. U kunt uw aanvraag specificeren op kunstgras en daarbij duidelijk maken om hoeveel kunstgras het gaat voor uw tuin of balkon. De offerte zal dan worden aangevraagd bij tuinmannen bij u in de buurt. Als u dus op zoek bent naar kunstgras in de omgeving Eindhoven, of juist in de regio Limburg, dan zal er een hovenier gezocht worden in uw directe omgeving. Deze hoveniersbedrijven zijn gespecialiseerd in kunstgras aanleggen, waardoor u ervan op aan kunt dat u lang plezier heeft van de kunstgrasmat.

Wanneer u meerdere werkzaamheden wilt uitbesteden aan de hovenier, dan is dit uiteraard ook mogelijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tuinontwerp en tuinaanleg.

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!