Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuin aanleggen

Een prachtige tuin aanleggen

Een prachtige tuin aanleggen wordt helaas nog vaak onderschat. De tuin is een heerlijke plek om lekker tot rust te komen en te ontspannen. Bij het aanleggen van een nieuwe tuin is het dus verstandig om een tuin te creëren die geheel naar wens is. In de zomer is er niks fijners om lekker te genieten in de tuin met vrienden of familie. Bent u van plan om een prachtige tuin aan te leggen, dan bent u bij Tuinmanofferte aan het juiste adres. Onze tuinmannen bezitten over jarenlange ervaring en zijn onder andere gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen, tuin aanleggen en het onderhouden van tuinen. Elke tuin gerelateerde klus is geen enkel probleem, dus ook de tuinaanleg niet.

Voordat het tuin aanleggen van start gaat, zal er een tuinontwerp moeten komen. U kunt zelf vooraf inspiratie opdoen door eens in tuintijdschriften te kijken of inspiratie op te doen in ‘voorbeeldtuinen’ of op internet. Ook voor dit onderdeel zijn onze tuinmannen geschikt. U kunt uw eigen ontwerp maken, een ontwerp laten maken door een hovenier of om advies vragen bij uw tuinontwerp. De meest geschikte tuinman zoeken in uw regio kan soms best een zoektocht zijn. Via Tuinmanofferte vraagt u eenvoudig en snel meerdere offertes aan van verschillende hoveniersbedrijven bij u in de buurt. Zo kunt u de meeste geschikte tuinman selecteren en ook besparen op de kosten van uw tuinaanleg.

Gelijk op zoek naar een hovenier of tuinman die uw tuin kan aanleggen? Vraag direct offertes aan

Tuin aanleggen

De taak van onze tuinmannen bij een tuin aanleggen

Of het nu gaat om het veranderen van de huidige tuin of een compleet nieuwe tuin aanleggen, onze tuinmannen staan garant voor succes. Voorbereiding en een goed uitgedacht plan voor uw tuin zijn cruciaal. Ook voor deze aspecten zijn onze tuinmannen in te schakelen. Om het resultaat verbluffend te laten worden is het goed om uzelf de volgende voorbeeldvragen te stellen:

 • Wat is de ligging van mijn tuin?
 • Wat voor soort tuin wil ik hebben?
 • Hoeveel onderhoud wil ik hebben aan mijn tuin?
 • Welke elementen wil ik in mijn tuin?
 • Wat voor soort beplanting?
 • Wanneer wil ik mijn tuin aanleggen?
 • Welke prijs heb ik over voor de tuinaanleg?

Dit zijn zomaar een aantal vragen van velen die u uzelf moet afvragen. Als u geen goed idee heeft wat voor tuin u wilt of als u graag advies wilt, dan raden wij u aan om ook voor het ontwerpen van uw tuin een van onze specialisten in te schakelen. Onze tuinmannen zijn er juist ook om te helpen, advies te geven en doormiddel van een duidelijke en fijne communicatie het beste resultaat neer te zetten.

Starten met de tuin aanleggen

Wanneer u een tuinontwerp heeft laten maken, begint het proces van het daadwerkelijk aanleggen van uw nieuwe tuin. Het verstandigste is om dit werk over te laten aan de specialist. De hoveniers beschikken over de juiste kennis en expertise om uw droomtuin werkelijkheid te maken. Allereerst wordt er doormiddel van goed overleg besproken wat er allemaal moet gebeuren en welke middelen hiervoor nodig zijn. Daarna kan hij beginnen met de tuin aanleggen. Dit proces volgt meestal vier duidelijke stappen:

 • Het inmeten: De hovenier zal uw tuin nauwkeurig opmeten om te bepalen waar alle tuinelementen zoals het terras, paden of de vijver moet komen.
 • Grondvoorbereiding: De hovenier gaat het grond voorbereiden en bepaald de vruchtbare grond die nodig is voor de beplanting en het soort zand wat nodig is voor de bestrating.
 • Bestrating en tuinafscheiding: De eerste twee stappen behoren tot het voorbereidende werk en vanaf deze stap gaat het daadwerkelijke tuin aanleggen beginnen. Deze stap gaat over het leggen van de bestrating en het plaatsen van het hekwerk rondom uw tuin en eventuele tuinelementen zoals de vijver.
 • Beplanting: Nu de grootste basis er ligt voor de tuin, is het nu zaak om de tuin aan te kleden met behulp van bomen, bloemen, struiken en gras.

De kosten van tuinaanleg

Een compleet nieuwe tuin ontwerpen, aanleggen en ook tuinonderhoud kan veel tijd en kosten met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om goed te oriënteren, voordat u een keuze maakt voor een bepaalde tuinman. Het is namelijk zo dat u veel kosten kunt besparen op het aanleg van uw tuin door simpelweg de beste hovenier te selecteren. Bij Tuinmanofferte is dit mogelijk en u kunt snel verschillende offertes ontvangen gebaseerd op uw persoonlijke tuin aanleg klus. Zo ziet u duidelijk welke hovenier het meeste bij u en uw tuinklus of tuin aanleg past en wat de kosten zijn. De kosten voor tuinontwerp en aanleggen van de tuin verschillen uiteraard per tuin, heeft u een kleine tuin? Dan is tuinaanleg goedkoper dan als u een grotere tuin hebt. Er zijn verder nog een aantal punten waar de prijs flink kan verschillen tussen verschillende tuinmannen:

 • Uurloon
 • Het eventuele tuinontwerp
 • Materiaalkosten
 • De kosten van de tuinelementen
 • Overige kosten (Voorrijkosten bijvoorbeeld)

Dit zijn de aspecten waar prijsverschillen ontstaan tussen verschillende tuinmannen en zeker het uurloon kan flinke prijsverschillen opleveren. Wilt u besparen op het tuin aanleggen, dan bent u bij Tuinmanofferte aan het juiste adres.

De keuze voor Tuinmanofferte

Een fantastische tuin aanleggen waar u nog jarenlang plezier van zult beleven is bij Tuinmanofferte mogelijk. Wij werken in geheel Nederland en u kunt gratis en vrijblijvend meerdere offertes ontvangen van verschillende hoveniersbedrijven bij u in de regio. Zo kunt u snel en eenvoudig een keuze maken voor een hovenier die bij u past. Daarnaast kunt u tot wel 40% besparen op de kosten van de tuinaanleg. Zo kunt u gemakkelijk uw keuze maken tussen verschillende hovenieren op basis van uw eisen. Zo maakt u altijd de juiste keuze en kan het aanleggen van uw tuin beginnen. Al onze tuinmannen hebben een profiel op Tuinmanofferte en u kunt dus gemakkelijk de kwaliteiten, specialiteiten en recensies van mensen die voor gingen bekijken. Het kiezen van de beste tuinman is nog nooit zo makkelijk geweest. Met tuinmanofferte ontvangt u gemakkelijk de beste offerte voor uw tuinaanleg aan.

Lokaal uw tuinman vinden

Omdat er veel aanwezigheid is in de online markt kan er al snel de keuze gemaakt worden, om snel en makkelijk een tuinman uit uw regio te vinden die uiteindelijk uw tuinonderhoud op orde kan brengen en eventueel uw nieuwe tuin kan aanleggen binnen uw regio. Ontdek welke gemakkelijke mogelijkheden Tuinman Offerte te bieden heeft met betrekking tot het lokaal aanbieden van hoveniersbedrijven voor allerlei tuinklussen. Van een tuin aanleggen tot kleine klusjes.

Vrijblijvend een offerte aanvragen voor een tuinman in Drenthe, tuinman in Noord-brabant of misschien wel tuinvakmannen in Utrecht? Dit is binnen enkele drukken op de knop mogelijk om zo in uw eigen provincie een hovenier te vinden.

Het resultaat van Tuinmanofferte

Met de hulp van Tuinmanofferte kunt u snel, gemakkelijk en gratis tot wel 6 verschillende hoveniers met elkaar vergelijken voor uw specifieke klus, bijvoorbeeld het tuin aanleggen wat in deze pagina uitgebreid wordt besproken. Zo kunt u de beste optie selecteren en kan het aanleggen van de tuin beginnen. Zo bent u weinig tijd en moeite kwijt aan de zoektocht naar de meest geschikte hovenier. De tuinaanleg wordt vervolgens gedaan door een professionele hovenier en door middel van duidelijke communicatie zal het gehele proces een fijne ervaring zijn. Als u vragen of opmerkingen heeft kunt u gemakkelijk ons telefonisch gemakkelijk bereiken of een mail sturen. Bent u tevreden met de hovenier, dan kunt u een recensie achterlaten. U krijgt daarover bericht via de e-mail.

Nu gaan zoeken naar dé tuinman die uw tuin kan aanleggen? Vraag direct offertes aan

Wilt u nog meer weten over:

Tuinonderhoud

Tuin opknappen

Tuinrenovatie

Tuinbestrating

Kunstgras

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!