Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan

Hulp nodig? 085-4018252 Zowel particulier als zakelijk

Tuinbestrating

TuinbestratingBepaal de sfeer in uw tuin met tuinbestrating

De meeste mensen maken veel gebruik van de tuin en het wordt steeds meer betrokken bij uw leefruimte. Zo worden de tuinen van tegenwoordig steeds moderner, strakker en praktischer ingericht. Dit betekend ook dat bestrating steeds meer terug te zien is in de tuin van nu. Om de tuin een fraai aanzicht te geven is naast de beplanting, de verschillende tuinelementen ook de tuinbestrating een belangrijk onderdeel. De juiste tuinbestrating of sierbestrating is dan van groot belang. Er zijn enorm veel mogelijkheden met betrekking tot de tuinbestrating die bepalend kunnen zijn voor de sfeer in de tuin.

Tuinbestrating is daarnaast ook een specialistische klus. Sommige mensen doen het tuin bestraten zelf, maar voor een optimaal resultaat is het inschakelen van een hovenier ook een uitstekende optie. Zo kunnen zij naast het uiteindelijke werk ook advies geven op het gebied van de tuinbestrating. Daarnaast zijn zij ook specialisten op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Kortom weten hoveniers alles over tuinen en dus ook over bestrating. Zelf de tuinbestrating doen resulteert in de meeste gevallen teleurstellende resultaten. Zo kan het zijn dat er hoogteverschil optreedt, verzakkingen, tegels scheef gaan liggen of het geheel niet strak tegen elkaar aan gelegd is. Als dit het geval is bent u in de meeste gevallen nog verder van huis en heeft u ook nog meer kosten. Als u langdurig wilt genieten van een verbluffend resultaat, raden wij het aan om een hovenier in te schakelen om deze klus uit handen te nemen.

Laat u adviseren

Bij het kiezen van de tuinbestrating of sierbestrating is het prettig als u zich kunt laten adviseren door een ervaren tuinman. Naast het advies, kan deze vakman ook de tuinbestrating leggen. Via Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk en snel verschillende offertes aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Denk bijvoorbeeld aan een hovenier Gouda of juist uit een tuinman uit Noord-Brabant. Zo kunt u eenvoudig een keuze maken voor de meest geschikte hovenier bij u in de buurt en uw tuin bestraten aan een vakman!

Welke aspecten zijn belangrijk bij tuinbestrating

Bij het kiezen van de juiste tuinbestrating zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Er zijn een aantal aspecten die zeker de nodige aandacht vereisen en u kunt onder meer letten op:

 • De sfeer in de tuin
 • De functie van de bestrating
 • Tegen welke weersinvloeden de tuinbestrating bestand moet zijn
 • De ondergrond van de tuinbestrating
 • Het vooraf bepaalde budget

Dit zijn zomaar een aantal aspecten die van belang zijn bij het uiteindelijk resultaat zodat uw tuin daadwerkelijk opknapt. Onze tuinmannen houden rekening met uw wensen en het budget wat u voor ogen heeft. Daarnaast beschikken onze hoveniers over jarenlange ervaring en de benodigde kennis om u verder te helpen als u er niet uitkomt. Ook voor advies kunt u zeker terecht bij de hovenier en soms kan het best handig zijn om een professionele mening te horen. In dat geval kunt u het budget door communiceren dat u voor ogen heeft voor de tuinbestrating en dan zullen onze tuinmannen een voorstel doen met betrekking tot de invulling van deze wensen.

Keuzes in functie

Hoewel de sfeer een belangrijk onderdeel is van het uiteindelijke resultaat is de functie ook zeker een belangrijke factor in de keuze voor een bepaalde soort tuinbestrating en terras aanleg. Zo is het vaak zo dat de oprit een andere soort steen heeft dan het pad richting de schuur. Laat u daarom adviseren door een hovenier over het soort steen en de plaatsing van het pad of de oprit. Ook over punten zoals de weersomstandigheden, de ondergrond en toekomstig onderhoud kan de hovenier u meer vertellen. Zo kunt u wel kiezen voor een prachtige steensoort, maar sommige steensoorten zijn gevoeliger voor onderhoud dan andere steensoorten. Bespreek daarom alle punten die u belangrijk vindt voor u toekomstige tuin. Op deze manier wordt er naast het uiterlijk van de bestrating, ook gelet op de functionele invulling van de tuinbestrating. Daarnaast zijn er ook nog verschillende legverbanden, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo zijn er de volgende legverbanden:

 • Blokverband tuinbestrating
 • Halfsteensverband tuinbestrating
 • Elleboogverband tuinbestrating
 • Keperverband tuinbestrating
 • Zigzagverband tuinbestrating

Kosten tuinbestrating

Tuinbestrating is een fysiek zware en specifieke klus. Het is noodzakelijk dat het goed gebeurd, zodat toekomstige problemen voorkomen worden en u er lang plezier van kunt beleven. Bij Tuinmanofferte kunt u eenvoudig bepalen welke hovenier u wilt om aan de hand van bestrating uw tuin te renoveren. Zo kunt u ook de meeste geschikte hovenier kiezen op basis van prijs. Er zit meestal best wat verschil in kosten tussen verschillende hoveniersbedrijven en daarom is het rendabel om verschillende hoveniersoffertes met elkaar te vergelijken en zodoende de beste keuze te maken. Er zijn een aantal kosten die vaak terugkomen bij het aanleggen van tuinbestrating:

 • Uurloon (prijs per uur of vierkante meter)
 • Bestrating stenen (prijs per vierkante meter)
 • Ophoog- en voegzand (prijs per big bag)
 • Opsluitbanden (prijs per meter)

De kosten zijn dus sterk afhankelijk van het soort steenbestrating u kiest, maar ook hoeveel vierkante meter er gelegd moet worden. Dit kost natuurlijk extra materiaalkosten en uurloon. Echter kunnen beplantingen en tuinelementen ook veel kosten met zich meebrengen en is het dus simpelweg de vraag wat voor voorkeur u heeft wat betreft de indeling van de tuin. Daarnaast is het een goede optie om een groot gedeelte van uw tuin te bestraten, als u weinig onderhoud fijn vindt. Doormiddel van mooie sierbestrating kunt u alsnog een relatief goedkope en prachtige tuin aanleggen die weinig onderhoud nodig heeft. Het enige onderhoud bij bestrating is dat u eens per jaar of eens per twee jaar de bestrating schoon dient te maken voor het mooiste resultaat. Dit levert dus op onderhoudsgebied weinig kosten met zich mee en kan u dus geld en tijd besparen.

Het resultaat van Tuinmanofferte bij een tuin bestraten

Met behulp van Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk en snel de juiste hovenier selecteren voor uw specifieke tuinklus. Er worden maximaal 6 offertes naar u toe gestuurd en op basis hiervan kunt u eenvoudig de beste optie kiezen voor u. Zo kan de bestrating snel beginnen. Het aanleggen van de bestrating gebeurd vervolgens door een hovenier bij u in de buurt en doormiddel van een duidelijke communicatie zal het geheel snel tot stand komen. Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u Tuinmanofferte telefonisch bereiken of uw vraag sturen per mail. Bent u tevreden met de diensten van de hovenier, dan kunt u een recensie achterlaten. U krijgt daarover verdere informatie via de mail. Dit stellen onze tuinmannen zeer op prijs en ook kunt u zo andere bezoekers op de hoogte stellen van de kwaliteiten van de hovenier.

Wilt u nog meer weten over:

Wikipedia over Klinkers

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!