Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Sierbestrating

Sierbestrating maakt een tuin, mits het goed is aangelegd. Waar de tuinmannen van Tuinmanofferte dag in dag uit bezig zijn met het planten en verzorgen van de flora in uw tuin, zijn zij ook gespecialiseerd in het aanleggen van tuinen. Bij deze tuinaanleg speelt het leggen van sierbestrating een grote rol. Het kiezen van de juiste stenen, het juiste verband en de juiste plek van de sierbestrating is van belang voor het uiterlijk dat uw tuin heeft. Onze tuinmannen zijn zich hiervan terdege bewust en helpen u graag verder als het gaat om de sierbestrating in uw tuin. Lees op deze pagina meer over de verschillende factoren die een invloed hebben op het leggen van een aantrekkelijke tuinbestrating of vraag direct een offerte aan bij een tuinman of hovenier bij u in de buurt! Met de eenvoudig te gebruiken postcodechecker wordt uw postcode gekoppeld aan de tuinmannen die in het bestand van Tuinmanofferte.nl te vinden zijn. Zo vindt u altijd de best passende tuinman bij u in de buurt!

Soorten sierbestrating

Zoals hierboven gezegd, tuinbestrating is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de uitstraling van uw tuin. Wanneer u de tuin wilt opknappen tijdens uw tuinrenovatie is sierbestrating een punt om bij stil te staan in uw nieuwe tuinontwerp. Hierbij is de soort steen die u gebruikt voor tuinbestrating eveneens van grote invloed. Met betrekking tot de keuze welke soort sierbestrating u wilt hebben, zijn er veel mogelijkheden. De belangrijkste soorten zullen we in de komende alinea’s bespreken zodat u een duidelijk beeld kunt krijgen van de mogelijkheden. Uiteraard kan de tuinman die u uiteindelijk verder zal helpen u ook adviseren met de soort sierbestrating die u uiteindelijk wilt gaan leggen. Er zijn namelijk op de varianten die hieronder genoemd worden, nog onderliggende soorten beschikbaar.

Betonnen sierbestrating

De betonnen sierbestrating of betonnen tuinbestrating, is voor iedereen bekend. Toch hebben er in de laatste jaren grote ontwikkelingen plaatsgevonden met betrekking tot de betonnen bestratingen. Zo is er nu betonnen sierbestrating beschikbaar in verschillende kleuren, formaten en soorten. Op die manier kan een betonnen sierbestrating uw tuin een strakke en frisse uitstraling geven. Het voordeel van betonnen tuinbestrating is dat de producten in Nederland worden gemaakt. Dit betekent dat er relatief weinig transportkosten verbonden zijn, dit drukt voor u de prijs. Sommige betonnen tuinbestrating wordt bovendien geïmpregneerd. Dit houdt in dat de tegels beschermd zijn tegen onder andere weersinvloeden.

Gebakken tuinbestrating

Gebakken tuinbestrating gaat traditioneel gezien het langste mee van alle sierbestratingen, dit samen met de natuursteen die bijzonder hard is. De gebakken tuinbestrating wordt meestal vervaardigd uit beton, maar met gebakken tuinbestrating bedoelen we in de hovenierswereld meestal traditionele tuinbestrating die vervaardigd wordt uit rivierklei. Met deze klei krijgt de bestrating een mooie ambachtelijke uitstraling. Tegenwoordig wordt gebakken bestrating in een fabriek gerealiseerd, maar vroeger werden de stenen gebakken in ovens gestookt met hout en kolen. Het was daarom onmogelijk om de oven op een constante temperatuur te stoken. Dit had invloed op de stenen van die tijd. In Nederland zijn er nog miljoenen van dat soort stenen in omloop en het is erg mooi om een partij in handen te krijgen die kan dienen als tuinbestrating in uw tuin.

Natuurstenen tuinbestrating

Natuursteen heeft een unieke uitstraling en is bovendien erg duurzaam. De hardheid van de tegels zorgt er voor dat de tegels niet snel breken. Bovendien kunnen er erg mooie combinaties gemaakt worden van verschillende soorten natuursteen. Zo heeft u altijd een unieke sierbestrating in uw tuin. Let er wel op dat natuursteen tuinbestrating wat duurder is dan de andere soorten tuinbestrating die hierboven genoemd zijn.

Legverbanden

Naast de soort steen die u gebruikt voor uw tuinbestrating, is het legverband van belang. Een strak legverband zorgt voor een andere uitstraling dan een wat speelser legverband. Door bewust te kiezen voor een bepaald legverband kunt u uw tuin de uitstraling meegeven die u wilt hebben. Een aantal mogelijkheden die u heeft met legverbanden voor uw tuinbestrating zijn:

Halfsteensverband

Als u uw sierbestrating in een halfsteensverband legt, dan moet u er rekening mee houden dat dit verband niet heel erg sterk is. Het voldoet prima als u er overheen wilt lopen of fietsen, maar voor een carport of oprit is het halfsteensverband niet erg geschikt. Bij een halfsteensverband wordt de tuinbestrating steeds halverwege de vorige rij stenen gelegd.

Blokverband

Bij een blokverband worden er meerdere tegels in dezelfde volgorde geplaatst, zodat er als het ware blokken ontstaan in de sierbestrating. Dit kan een mooi beeld geven als u verschillende soorten stenen heeft of verschillende kleuren sierbestrating.

Elleboogverband

Een elleboogverband is lastig zelf te leggen, maar uw tuinman weet wel hoe hij of zij dit voor u in orde kan maken. Als u uw sierbestrating in een elleboogverband legt, dan is dit een sterk verband die u ook goed kunt gebruiken als u het als oprit wilt gebruiken.

Goede voorbereiding

Bij het leggen van sierbestrating is een goede voorbereiding van groot belang. Deze voorbereiding verschilt per grondsoort. Daarom is het ook zo aantrekkelijk om een tuinman in de buurt te hebben die weet wat de grondsoort in uw omgeving vraagt wanneer er sierbestrating wordt aangelegd. Een veengrond heeft bijvoorbeeld veel meer voorbelasting nodig dan een kleigrond. Met tuinmanofferte.nl vindt u de tuinman die weet wat er nodig is om uw tuinbestrating een lang leven te schenken.

Verlengstuk van uw huis

In de alinea’s hierboven wordt her en der gerefereerd aan de uitstraling van uw tuin, maar gaat het vooral om de specificaties van de sierbestrating zelf. Toch is het goed om sierbestrating in een breder licht te bekijken. Tuinbestrating is het verlengstuk van uw huis. Het is het eerste dat mensen opvalt als ze naar buiten kijken. Daarom is het goed om na te denken over welke sierbestrating u wilt hebben en wie u hierbij kan helpen. Neem het bijvoorbeeld mee in het tuinontwerp of laat uw hovenier u adviseren tijdens de aanleg van uw tuin.

De voordelen van tuinmanofferte.nl

Met tuinmanofferte.nl vindt u eenvoudig de beste tuinman die uw sierbestrating aan kan leggen. De kracht van tuinmanofferte zit hem in de volgende punten:

  • Gemakkelijk tuinmannen vergelijken
  • De beste tuinman vinden die bij uw tuin past
  • Een tuinman in de buurt vinden met behulp van de postcodechecker

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!