Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie, voor elk budget

Is de tuin van de vorige bewoner niet uw smaak? Heeft u een verwaarloosde tuin waar het onkruid weelderig tiert? Of wilt u uw tuin opknappen maar toch niet helemaal op zijn kop zetten? Dan doet u er goed aan om voor tuinrenovatie te kiezen.

Slimme aanpassingen, groot resultaat

Het fijne van tuinrenovatie is dat u al vanuit een bestaande situatie kunt beginnen in plaats van met een kale tuin. Met een aantal slimme aanpassingen aan uw huidige tuin kunt u al veel resultaat bereiken. Onze hoveniers komen graag eens kijken welke aanpassingen ze in uw tuin kunnen uitvoeren voor een prachtige tuinrenovatie. Vul slechts eenmaal een aanvraagformulier in en ontvang van maximaal zes tuinmannen een offerte.

Vraag direct offertes aan

Waarom tuinrenovatie?Tuinrenovatie door hovenier

Het kan voorkomen dat u na een verhuizing de tuin eens grondig wilt renoveren. Of dat u lang niks aan uw tuin heeft gedaan. In deze gevallen komt tuinrenovatie om de hoek kijken. Wanneer u uw tuin wilt gaan renoveren houdt dat in dat u een grote onderhoudsbeurt aan uw tuin gaat geven.

Wanneer kiest u voor tuinrenovatie?

 •        als uw tuin verwilderd is of ‘uit model’ raakt;
 •        als u bent uitgekeken op de tuin: qua sfeer of bepaalde elementen;
 •        als de bestrating verzakt is;
 •        als een nieuwe tuin ontwerpen en aanleggen boven uw budget is.

Voordelen tuinrenovatie

Eén van de grootste voordelen van tuinrenovatie is dat de basiselementen van de tuin behouden blijven. Dit voorkomt grote investeringen, waardoor u goedkoper uit bent dan wanneer u de hele tuin opnieuw laat aanleggen. Met een beperkt budget krijgt uw tuin weer een sfeervolle uitstraling. De tuinman kijkt goed naar welke planten en bomen gesnoeid en hergebruikt kunnen worden en hoe het met de tuinbestrating staat.

Een groot voordeel van tuinrenovatie is de bomen en planten die in uw tuin staan al groot en groen zijn. Dit in tegenstelling tot nieuwe beplanting waarbij u vaak moet wachten tot de planten volwassen zijn en uw tuin een mooie groene uitstraling geven.

Alle voordelen van tuinrenovatie nog eens op een rij gezet:

 • Goedkoop een nieuwe tuin door hergebruik van materialen en planten;
 • Direct een volwassen tuin met veel groen en bloemen;
 • Relatief kleine investering voor een ‘nieuwe’ tuin

Starten met tuinrenovatie

Natuurlijk komen onze tuinmannen graag bij u kijken wat voor tuinrenovatie er in uw tuin mogelijk is. Samen met u wordt bekeken welke elementen er kunnen worden behouden en wat er moet worden vervangen of worden hersteld. Het is goed om van tevoren over een aantal zaken na te denken:

 •        Wat wil ik behouden?
 •        Wat mis ik?
 •        Welke sfeer wil ik creëren?
 •        Welke planten wil ik (behouden)?
 •        Wat is mijn budget voor tuinrenovatie?

Uw tuin een nieuwe frisse uitstraling?

Met tuinrenovatie kunt u uw tuin weer een frisse look geven zonder dat alles moet worden veranderd. Op zoek naar een geschikt hoveniersbedrijf? Via Tuinmanofferte.nl vindt u gemakkelijk de juiste hovenier die uw klus kan klaren. Vul eenmalig een offerteaanvraagformulier in – liefst zo volledig mogelijk – en ontvang van maximaal zes hoveniers een offerte. Vergelijk en kies de best passende hovenier bij uw wensen!

Vraag offertes aan

Wilt u nog meer weten over:

Tuin aanleggen

Tuinonderhoud

Tuin opknappen

Tuinbestrating

Terras aanleggen

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!