Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinrenovatie

Tuinrenovatie: geef uw tuin een nieuwe uitstraling

Bent u niet tevreden met de huidige staat van uw tuin? Of bent u op zoek naar een manier om uw tuin op te knappen zonder het helemaal op zijn kop te zetten? Dan is tuinrenovatie wellicht de juiste keuze voor u. In deze tekst vertellen we u alles wat u moet weten over tuinrenovatie en hoe het uw tuin een nieuwe uitstraling kan geven.

Slimme aanpassingen, groot resultaat

Het fijne van tuinrenovatie is dat u al vanuit een bestaande situatie kunt beginnen in plaats van met een kale tuin. Met een aantal slimme aanpassingen aan uw huidige tuin kunt u al veel resultaat bereiken. Onze hoveniers komen graag eens kijken welke aanpassingen ze in uw tuin kunnen uitvoeren voor een prachtige tuinrenovatie. Vul slechts eenmaal een aanvraagformulier in en ontvang van maximaal zes tuinmannen een offerte.

Vraag direct offertes aan

Wat is tuinrenovatie? Tuinrenovatie

Tuinrenovatie is een vorm van tuinonderhoud waarbij uw bestaande tuin wordt opgeknapt en verbeterd. Dit kan variëren van het snoeien van planten en bomen tot het vervangen van de bestrating en het aanleggen van nieuwe elementen zoals een vijver of terras.

Wanneer kiest u voor tuinrenovatie?

 •        als uw tuin verwilderd is of ‘uit model’ raakt;
 •        als u bent uitgekeken op de tuin: qua sfeer of bepaalde elementen;
 •        als de bestrating verzakt is;
 •        als een nieuwe tuin ontwerpen en aanleggen boven uw budget is.

Voordelen tuinrenovatie

Eén van de grootste voordelen van tuinrenovatie is dat de basiselementen van de tuin behouden blijven. Dit voorkomt grote investeringen, waardoor u goedkoper uit bent dan wanneer u de hele tuin opnieuw laat aanleggen. Met een beperkt budget krijgt uw tuin weer een sfeervolle uitstraling. De tuinman kijkt goed naar welke planten en bomen gesnoeid en hergebruikt kunnen worden en hoe het met de tuinbestrating staat.

Een groot voordeel van de renovatie is de bomen en planten die in uw tuin staan al groot en groen zijn. Dit in tegenstelling tot nieuwe beplanting waarbij u vaak moet wachten tot de planten volwassen zijn en uw tuin een mooie groene uitstraling geven.

Alle voordelen van tuinrenovatie nog eens op een rij gezet:

 • Goedkoop een nieuwe tuin door hergebruik van materialen en planten;
 • Direct een volwassen tuin met veel groen en bloemen;
 • Relatief kleine investering voor een ‘nieuwe’ tuin

Starten met tuinrenovatie

Natuurlijk komen onze tuinmannen graag bij u kijken wat voor er in uw tuin mogelijk is. Samen met u wordt bekeken welke elementen er kunnen worden behouden en wat er moet worden vervangen of worden hersteld. Het is goed om van tevoren over een aantal zaken na te denken:

 •        Wat wil ik behouden?
 •        Wat mis ik?
 •        Welke sfeer wil ik creëren?
 •        Welke planten wil ik (behouden)?
 •        Wat is mijn budget voor tuinrenovatie?

Tuinrenovatie aanvragen

Bent u op zoek naar een geschikt hoveniersbedrijf voor uw tuinrenovatie? Via Tuinmanofferte.nl kunt u gemakkelijk en snel offertes aanvragen bij maximaal zes hoveniers. Vul slechts eenmaal het aanvraagformulier in en ontvang verschillende offertes. Vergelijk deze offertes en kies de beste hovenier voor uw wensen en budget.

Vraag offertes aan

Wilt u nog meer weten over:

Tuin aanleggen

Tuinonderhoud

Tuin opknappen

Tuinbestrating

Terras aanleggen

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!