Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuinontwerp kleine tuin

Een tuinontwerp is een taak die u zelf uit kunt voeren, maar ook met behulp van een hovenier kan doen. Wij adviseren dan ook om een tuinontwerp kleine tuin door een hovenier te laten doen! Waarom? Zij hebben de kennis, benutten optimaal de ruimte en zijn op de hoogte van de laatste trends. Het is best mogelijk om zelf een prachtige tuin te creëren, maar een hovenier kan zeker van hulp zijn bij het ontwerpen van de tuin. Denk hierbij ook aan tuinen die niet zo groot zijn, maar waar mensen wel het meeste uit willen halen. Dit is zeker mogelijk en samen met een van onze hoveniers met jarenlange ervaring is ook van een kleine tuin een mooie en sfeer gevende tuin te maken.

Tuinontwerp

Tuinontwerp kleine tuin het best samengevat

Om van uw kleine tuin toch een fraaie tuin te maken is een hovenier zeker een aanrader. Het kan dat u zich namelijk beperkt voelt in uw opties in de tuin, maar een hovenier weet toch om het meeste eruit te halen. Belangrijk is om met een kleine tuin de hoogte in te werken. Dit kan doormiddel van kleine boompjes om zo toch de meeste ruimte in de tuin te benutten. Kies tevens voor beplantingen die klein blijven en voor beplantingen met een kleine bladsoort. Daarnaast is het leuk om veel variatie te treffen in soorten beplantingen. Op deze manier kan u toch heel veel in de tuin hebben, terwijl de tuin zelf misschien niet heel groot is. Zo is er alsnog veel te zien.

Bij een kleine tuin is het echt van belang, zoals we eerder aangaven, om de ruimte optimaal te benutten. Want doe je dat niet dan kunt u het gevoel krijgen dat u gevangen zit in uw eigen tuin. Dat wilt u niet!

Tuinontwerp

Een tuinontwerp kleine tuin, wij denken met u mee:

Zo is de keuze voor kleine stenen misschien verstandiger. Ook omdat grotere stenen waarschijnlijk veel snijverlies opleveren. Een andere manier om het tuinontwerp voor de kleine tuin te halen is door langwerpige tegels of planken te gebruiken. Dit oogt ruimer en maken de tuin langer of breder. Ook de schutting is bepalend bij een kleine tuin. Zo kan u een haag gebruiken om meer diepte te creëren of juist lange liggende houten planken.  Zo zijn er nog tal van mogelijkheden om ook de kleinere tuinen tot een prachttuin te maken. Dit is uiteraard sterk afhankelijk van de tuin, aangezien elke tuin uniek is. Onze hoveniers bezitten over de ervaring, kennis en expertise om van uw kleine tuin een prachtplek te maken.

Een hovenier uit de omgeving vinden

Bij Tuinmanofferte.nl snappen we dat u graag gebruik maakt van een tuinman of hovenier bij u uit de buurt. Deze hovenier kunt u vinden middels de handige postcodechecker. Wanneer u via deze weg een offerteaanvraag indient, dan ontvangt u tot maximaal zes offertes van hoveniers bij u uit de buurt. Denk dan bijvoorbeeld aan een hovenier Apeldoorn en een hovenier Barneveld. Deze tuinmannen/hoveniers kunnen u niet alleen helpen bij een tuinontwerp, maar ook bij tuinonderhoud en de aanleg van uw tuin.

Lees meer over Tuinontwerp

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!