Gratis offertes voor particulieren en bedrijven

Tuin bestrating

Tuin laten bestraten door een hovenier

Tuin bestrating bepaalt in grote mate de uitstraling van uw tuin. Of u nu tegels, betontegels, klinkers of keramische tegels in uw tuin laat leggen, ieder type tegel geeft zijn eigen uitstraling. Tegenwoordig maken mensen veel gebruik van de tuin als verlengstuk van de woonkamer. Daardoor worden de tuinen van tegenwoordig steeds moderner, strakker en praktischer ingericht. De juiste tuin bestrating of ook wel sierbestrating, is van groot belang voor de sfeer in uw tuin. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden met betrekking tot de bestrating die de toon zet in uw tuin.

Straten is een specialistische klus. Sommige mensen doen de tuin bestrating zelf, maar voor een optimaal resultaat is het inschakelen van een hovenier voor het bestraten van uw terras of tuinpad, een uitstekende optie. Zij kunnen u naast het uiteindelijke bestraten, ook de juiste adviezen geven.

De meeste hoveniers zijn naast specialisten op het gebied van bestrating ook specialisten op het gebied van tuinontwerp, tuinaanleg en tuinonderhoud. Zelf doen resulteert in de meeste gevallen tot teleurstellende resultaten. Zo kan het zijn dat er hoogteverschil optreedt, dat tegels gaan verzakken, tegels scheef gaan liggen of dat het geheel niet strak tegen elkaar aan gelegd is. Het is dus aan te raden gelijk een specialist in te schakelen om uw tuin te laten bestraten. Dit scheelt u een hoop tijd, geld en rugpijn en u kunt jarenlang genieten van een mooi terras of tuinpad van bijvoorbeeld natuursteen! Wanneer u geen ervaring heeft met het bestraten van een tuin, raden wij u aan deze klus uit te besteden aan een hovenier.

Laat u adviseren

Bij het kiezen van bestrating of sierbestrating is het prettig als u zich kunt laten adviseren door een ervaren hovenier. De door u uitgekozen tuinman kan niet alleen helpen bij het adviseren over de juiste bestrating, maar kan deze klus ook vakkundig voor u uitvoeren. Via Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk en snel verschillende offertes voor tuin bestrating aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Denk bijvoorbeeld aan een hovenier Gouda of juist uit een tuinman uit Noord-Brabant. Zo kunt u eenvoudig een keuze maken voor de meest geschikte hovenier bij u in de buurt en het bestraten van uw tuin met een gerust hart aan een vakman overlaten!

Tuinbestrating

Welke aspecten zijn belangrijk bij tuin bestrating

Bij het kiezen van de juiste tuin bestrating zijn er een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. Er zijn een aantal aspecten bij het uitkiezen van uw bestrating die de nodige aandacht vereisen:

 • De sfeer in de tuin
 • De functie van de bestrating
 • Tegen welke weersinvloeden de tuin bestrating bestand moet zijn
 • De ondergrond van de bestrating
 • Uw budget

Deze aspecten zijn van belang voor het uiteindelijke resultaat. U zult zien dat uw tuin na het aanleggen van nieuwe bestrating al heel erg opknapt. Wilt u ook de rest van uw tuin een goed aanpakken? Dan kunt u altijd met de hovenier overleggen om (bepaalde delen van) uw tuin op te knappen. Onze tuinmannen houden rekening met uw wensen en het budget dat u voor ogen heeft. Daarnaast beschikken onze hoveniers over jarenlange ervaring en de benodigde kennis om u verder te helpen als u er niet uitkomt. Ook voor professioneel advies kunt u terecht bij de hovenier. Bijvoorbeeld als u niet weet welke sierbestrating er het beste in uw tuin en stijl past.

Mogelijkheden voor tuin (sier)bestrating

Hoewel de sfeer een belangrijk onderdeel is van het uiteindelijke resultaat, is de functie ook zeker een belangrijke factor in de keuze voor een bepaalde soort tuin bestrating en terras aanleg. Zo heeft een oprit vaak een andere soort steen dan het pad richting de schuur. Het kan fijn zijn om u te laten adviseren door een hovenier over het soort steen en de plaatsing van het pad of de oprit. Er zijn heel wat verschillende typen sierbestrating mogelijk:

 • Betontegels
 • Keramische tegels
 • Natuursteen
 • Klinkers

Ook over punten zoals de weersomstandigheden, de ondergrond en het toekomstig onderhoud kan de hovenier u meer vertellen. Zo kunt u wel kiezen voor een prachtige steensoort, maar sommige steensoorten zijn gevoeliger voor onderhoud dan andere soorten bestrating. Bespreek daarom alle punten die u belangrijk vindt voor uw toekomstige tuin. Op deze manier wordt er naast het uiterlijk van de bestrating, ook gelet op de functionele invulling van de bestrating in uw tuin.

Tuin bestrating kent verschillende legverbanden, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Zo zijn er de volgende legverbanden:

 • Blokverband tuin bestrating
 • Halfsteensverband tuin bestrating
 • Elleboogverband tuin bestrating
 • Keperverband tuin bestrating
 • Zigzagverband tuin bestrating

Kosten tuin bestrating

Bestrating aanleggen is een fysiek zware en specialistische klus. Het is noodzakelijk dat het goed gebeurt, zodat toekomstige problemen voorkomen worden en u lang plezier heeft van de tegels van uw sierbestrating! Bij Tuinmanofferte kunt u eenvoudig bepalen welke hovenier u kiest voor het aanleggen van uw bestrating in de tuin. Eventueel kunt u gelijk mee laten berekenen wat het kost om de rest van uw tuin te laten renoveren. Kies eenvoudig de meest geschikte hovenier op basis van prijs. Meestal zit er flink wat verschil in kosten tussen verschillende hoveniersbedrijven en daarom is het aan te raden om verschillende hoveniersoffertes met elkaar te vergelijken en zodoende de beste keuze te maken.

Er zijn een aantal kosten die vaak terugkomen bij het aanleggen van tuin bestrating:

 • Uurloon (prijs per uur of vierkante meter)
 • Tegels voor bestrating (prijs per vierkante meter)
 • Ophoog- en voegzand (prijs per big bag)
 • Opsluitbanden (prijs per meter)

De kosten voor tuin bestrating zijn dus sterk afhankelijk van het soort sierbestrating, maar ook de hoeveelheid vierkante meters die er moet worden gelegd. Wanneer u een onderhoudsarme tuin wenst, is het aantrekkelijk om een groot gedeelte van uw tuin te laten bestraten. Dit brengt dan misschien wel weer extra kosten met zich mee, omdat u te maken heeft met een grotere oppervlakte aan tegels of klinkers, maar daarentegen kost ook beplanting en andere tuinelementen u geld. Als u de kosten voor uw tuin laag wilt houden, overleg dan eens met een hovenier wat voor uw specifieke wensen de mogelijke opties zijn.

Door middel van mooie sierbestrating kunt u alsnog een relatief goedkope en prachtige tuin aanleggen die weinig onderhoud nodig heeft. Het enige tuinonderhoud bij sierbestrating is dat u eens per jaar of eens per twee jaar de bestrating schoon dient te maken voor het mooiste resultaat. U kunt zelf de tuin bestrating verzorgen maar bij de meeste hoveniers is periodiek onderhoud mogelijk.

De juiste mix tussen tegels en groen

Er zijn talloze mogelijkheden in de tuin. Zo kunt u kiezen voor tuin bestrating met mooie tegels, maar ook kunt u voor beplanting in uw tuin kiezen. Bestrating wordt vaak gekozen door mensen die niet echt groene vingers hebben en niet zitten te wachten op het onderhoud in de tuin. Natuurlijk is het ook mogelijk om de bestrating te combineren met een stuk groen. De hoveniers zijn dagelijks bezig met het aanleggen van de mooiste tuinen en kunnen u helpen bij de keuze tussen sierbestrating en groen in uw tuin. Ook voor het uitkiezen van de soort tegels kunt u terecht bij de hoveniers. Per persoon verschilt het natuurlijk of u liever tuin bestrating heeft of juist niet. Laat u inspireren door andere mooie tuinen met en zonder bestrating om een weloverwogen keuze te maken.

Gemakkelijk en snel de juiste vakman via Tuinmanofferte

Met behulp van Tuinmanofferte kunt u gemakkelijk en snel de juiste hovenier selecteren voor de bestrating van uw tuin. Er worden maximaal 6 offertes naar u toe gestuurd en op basis hiervan kunt u eenvoudig de best passende hovenier uitkiezen voor uw tuin bestrating. Zo hoeft u niet lang te wachten voor u van uw nieuwe bestrating kunt genieten. Het aanleggen van de bestrating gebeurt door een hovenier bij u in de buurt, wij brengen u enkel in contact met de juiste tuinmannen in uw buurt. Door middel van duidelijke communicatie zal de klus snel kunnen worden opgepakt. Ook voor meer werkzaamheden dan alleen de bestrating van uw tuin, kunt u een offerte bij Tuinmanofferte aanvragen. De hoveniers bij Tuinmanofferte houden zich bezig met: tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie, tuinonderhoud en nog veel meer.

Indien u vragen of opmerkingen heeft kunt u Tuinmanofferte telefonisch bereiken of uw vraag sturen per mail. Bent u tevreden met de tuin bestrating van de hovenier, vergeet dan niet een recensie achterlaten. U krijgt daarover verdere informatie via de mail. Dit stellen onze hoveniers zeer op prijs!

Offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen

Direct offerte aanvragen bij meerdere tuinmannen in uw regio. Kijk, vergelijk en bespaar!